Over het bedrijf Jeeves 

Het Zweedse bedrijf Jeeves Information Systems AB is gebouwd rond het idee dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn. Vanaf 1992 bedachten de oprichters een geniale architectuur die het mogelijk maakt om eenvoudig aanpassingen te doen in de software voor maximale ondersteuning van de gebruiker. Terwijl upgrades kunnen worden doorgevoerd met behoud van de klantspecifieke aanpassingen. In de afgelopen 20 jaar heeft Jeeves diepgaande functionaliteit toegevoegd aan de ERP-softwareoplossing van Jeeves. Er is een actieve community van partners en klanten opgebouwd in de middenmarkt.

JIS Nederland BV is Jeeves partner sinds 1999 en verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Daarnaast ondersteund JIS Nederland ook implementaties van Zweedse bedrijven in Nederland, België en Duitsland.

Jeeves Information Systems

Jeeves heeft meer dan 4.000 implementaties verspreid over de hele wereld. Klanten zijn actief op verschillende verticale markten, waaronder kunststoffen, biowetenschappen, machines, groothandel, projectmatige productie en metalen, om er maar een paar te noemen.

Verspreid over vestigingen in Zweden en India zijn meer dan 240 medewerkers in dienst van Jeeves.

Eigendom

Jeeves maakt tegenwoordig deel uit van de Forterro- groep, een federatie van Europese softwarebedrijven met een gezamenlijke focus op het leveren van ERP aan industriële MKB-bedrijven over de hele wereld. Alle bedrijven van Forterro “spreken ERP” en delen middelen en ideeën om samen beter en sterker te worden.

Forterro wordt ondersteund door Battery Ventures , een particuliere investeringsmaatschappij die zich sinds 1983 wereldwijd op technologie en innovatie richt. Het bedrijf heeft in zijn 30-jarige geschiedenis in meer dan 300 bedrijven in tal van technologiesectoren, eindmarkten, zakelijke situaties en economische investeringen geïnvesteerd. Wereldwijd beheert het partnership meer dan $ 4,5 miljard aan gecommitteerd kapitaal.