info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

8 redenen om uw ERP systeem te vervangen

Wist u dat ERP software een houdbaarheid heeft? ERP software verliest na 7 jaren langzaam zijn efficiency en bruikbaarheid, volgens onderzoek door de Aberdeen Group. Behalve als met regelmaat een volledige upgrade van de software wordt uitgevoerd en daarmee bij de tijd blijft.

Het ERP systeem is een vitale ruggengraat van uw bedrijf. In de bedrijfsvoering heeft u een systeem nodig dat de benodigde ondersteuning levert om uw processen eenvoudig en voor de gebruikers makkelijk te laten verlopen, en dat bovendien voordelen biedt ten opzichte van uw concurrentie. JIS geeft u de 8 meest valide redenen om uw huidige ERP software te vervangen voor een systeem dat veel beter uw bedrijfsactiviteiten ondersteunt.

 1. Het huidige system heeft een gebrek aan functionaliteit, is moeilijk in het gebruik en/of inflexibel. Dit zijn, naar alle waarschijnlijkheid, de meest dringende redenen. Bedrijven, welke zich herkennen in deze situatie moeten niet aarzelen om een vervangend systeem te installeren.
  (Uit een recent uitgevoerd onderzoek van de Aberdeen Group blijkt dat functionaliteit en gebruiksgemak de meest voorkomende reden is voor vervanging).
 2. De kosten voor onderhoud zijn veel te hoog. Oudere systemen kunnen enorm hoge gebruikskosten hebben, vooral als de ontwikkelaar geen support meer geeft op de software, de hardware ouderwets en onbetrouwbaar wordt of als er veel modificaties nodig zijn (zoals vermeld in punt 1).
 3. Het systeem ondersteunt de hedendaagse eisen voor bedrijfsvoering niet meer, zoals: verkoop via het web, samenwerkingsverbanden en integraties of business intelligence.
  (Onderzoek wijst uit dat ongeveer de helft van middelgrote ondernemingen beschikt over Business Intelligence of andere analytische software).
 4. Medewerkers vertrouwen op spreadsheets om hun werk uit te voeren. Dit is een absoluut gevaar en kan zelfs de continuïteit van het bedrijf in gevaar brengen. Als de functionaliteit niet kan worden uitgevoerd door het systeem (of de gebruiks-mogelijkheden zijn te gebrekkig, waardoor spreadsheets eenvoudiger zijn) betaald u voor een systeem dat uw functionele eisen niet ondersteunt.
 5. Wanneer u omzet verliest aan uw concurrentie, omdat zij efficiënter zijn om zaken mee te doen of hun klantenservice beter is. Dit hoeft natuurlijk niet volledig een fout te zijn van het systeem, maar het systeem zou door een haperende effectiviteit een lagere servicegraad kunnen veroorzaken, waardoor klanten minder goed kunnen worden geholpen, vragen niet direct kunnen worden beantwoord of orders niet op tijd worden afgeleverd.
 6. Het systeem kan de snelle groei of verandering van het bedrijf niet meer onder-steunen en het is nodig om betere controle te verkrijgen over de bedrijfsprocessen.
 7. Wanneer er nieuwe processen en technologie in uw markt verschijnen, en het systeem begrensd is en uw beperken in de vooruitgang en de concurrentiestrijd. Hoe lang duurt het voordat uw ERP leverancier nieuwe functionaliteit kan toevoegen?
 8. Het management is gefrustreerd over het moeilijk verkrijgen van stuurinformatie welke zij nodig hebben, zoals: bedrijfs- verkoop en financiële informatie.

Vervanging ERP software

Een degelijk geselecteerd en geïmplementeerd ERP systeem zal een perfecte ondersteuning zijn op een efficiënte bedrijfsvoering en een sterk verbeterde service graad naar uw klanten.
Geen enkel bedrijf kan het zich tegenwoordig veroorloven om een ondeugdelijk ERP systeem oorzaak te laten zijn van het niet goed functioneren van het bedrijf. Indien uw huidige systeem niet de oplossing is, dan is dit het probleem.