ERP software voor groothandel

JIS Nederland bundelt ervaring en kennis op het gebied van ERP software voor de groothandel. Wij bieden zowel voor MKB als middelgrote ondernemingen de beste oplossing. Door middel van onze automatiserings-oplossingen helpen wij al decennialang bedrijven bij het perfect op elkaar aan laten sluiten van inkoop, verkoop, voorraad, magazijnbeheer en distributie. En niet onverdienstelijk. JIS Nederland heeft een rijke historie op het gebied van het automatiseren van groothandelsbedrijven: sommigen zijn al ruim twintig jaar klant.
Voor de groothandel bieden wij een breed pallet aan oplossingen; ERP, Business Intelligence, Warehouse Management, PDM, CRM en Output Management. Bovendien zijn vele interfaces beschikbaar t.b.v. integratie met software van derden.

Multi-Company ondersteuning

De ERP software oplossingen van JIS ondersteunen meerdere entiteiten binnen één omgeving. Multi-company is ontworpen voor het vereenvoudigen en standaardiseren van processen bij verschillende bedrijven binnen een groep. Dientengevolge kunt u snel nieuwe verkoop- en distributie-entiteiten in gebruik stellen of externe op-en overslag overal in de wereld inrichten binnen uw eigen bedrijfssysteem. Ongeacht de manier waarop uw groothandel is ingericht, kunt u genieten van verbeterde samenwerking en zichtbaarheid van de wereldwijde activa en middelen van uw bedrijf.

Intercompany transacties

Met Intercompany Transacties (ICT) is het mogelijk om bedrijven binnen een multicompany omgeving als een éénheid te laten functioneren, terwijl de bedrijven functioneel verschillend zijn ingericht. Verkooporders van het handelsbedrijf worden bijvoorbeeld direct omgezet in productieorders voor het productiebedrijf, alsof het een eigen afdeling is.
Intercompany verzorgt ´onder water´ de logistieke en financiële transacties. Dit proces kan volledig automatisch verlopen en is daarmee zeer kostenbesparend en verhoogt uw service-level.

Business Intelligence (BI)

Key Performance Indicatoren (KPI’s) zijn essentiële hulpmiddelen voor het managen van een bedrijf – of een onderdeel van een bedrijf – omdat ze vanaf een hoog niveau een momentopname maken van vitale parameters. KPI’s moeten, per definitie, worden beperkt tot zaken die belangrijk zijn, dat wil zeggen informatie die prestaties over de meest belangrijke facetten van de bedrijfsoperaties bevatten. JIS biedt voor alle functionele gebieden binnen de groothandel Business Intelligence modellen, zoals verkoop, voorraad en de financiële administratie.

Ondersteuning voor vallue added services

ERP software oplossingen van JIS Nederland ondersteunen elk type groothandel met verschillende workflows: source-hold-sell-ship; design-sell-source-ship; source-hold-retail; sources-hold-sell-tailor-service of een mix tussen productie en distributie. Ook indien ondersteuning nodig is voor service of de distributie van producten via complexe supply chains. De software oplossingen zijn ontworpen om snel een eenvoudig ondersteuning te bieden aan uw bedrijfsactiviteiten. Jeeves beschikt o.a. ook over ondersteuning voor prognoses, geavanceerd voorraadbeheer en een uitgebreid prijslijsten en kortingen beheer.

Integratie vriendelijk

ERP oplossingen van JIS hebben een open databaseontwerp en de service-georiënteerde architectuur heeft het vermogen om gemakkelijk te integreren met elke 3rd party front – of back-office systeem dat reeds uw gedifferentieerde businessmodel ondersteunt, met inbegrip van Point of Sale Systemen (POS), externe warehouse managementsystemen, transport management-software, webshops en nog veel meer. JIS Nederland is gespecialiseerd in producten voor de bedrijfsprocessen binnen de groothandelsindustrie en draagt hierbij mee aan keten- en distributieoptimalisatie om de doelrealisatie en de doelmatigheid te vergroten.

Documenten op maat

Documenten, zoals facturen, pakbonnen, werkopdrachten e.d., spelen in elk bedrijf een cruciale rol, zowel voor intern als extern gebruik. Door toename van de automatiseringsgraad bij bedrijven zien we een toename van het aantal soorten documenten. En ook moeten deze in toenemende mate digitaal, als e-document, ter beschikking staan. Tel daarbij verschillende documentkoppen, taal of extra teksten t.b.v. bepaalde doelgroepen. Het kan niet anders of documenten moeten worden ontwikkeld en beheerd. Document Output Management is daarom onlosmakelijk voor de moderne bedrijfsvoering.

ERP software voor uw groothandel?

Kijk voor de beste ERP software voor uw groothandel op:

Jeeves ERP software voor middelgrote ondernemingen
SAP Business One voor MKB bedrijven