info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

Jeeves ERP global bedrijfssysteem voor Fagerhult

Multi-Company/country management en Total Cost of Ownership staan centraal in besluit van Fagerhult AB om Jeeves ERP als global bedrijfssysteem te gaan gebruiken

JEEVES-STOCKHOLM, 3 maart 2015 —Fagerhult, één van Europa’s toonaangevende verlichting bedrijven, heeft ervoor gekozen om het gebruik van de Jeeves ERP-oplossing sterk uit te breiden, en implementeren om die reden het systeem in meerdere bedrijven in verschillende landen. Fagerhult koos de Jeeves ERP-oplossing vijf jaar geleden om logistieke processen op de twee productie-eenheden in Zweden beter te beheren. Lage kosten (TCO), flexibiliteit en gemak van upgrades waren drie belangrijke factoren die tot de initiële selectie leiden. Dezelfde voordelen speelden ook een belangrijke rol bij Fagerhults beslissing om het gebruik van diverse, verschillende ERP systemen terug te brengen naar één standaardsysteem voor verkoop en productie bij hun bedrijven in Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Polen, Frankrijk en China

Fagerhult kiest Jeeves ERP voor global gebruikDoor acquisities en autonome groei domineert Fagerhult op de Europese markt en verwacht door aanhoudende groei een mondiale speler in de markt van verlichting te worden.Momenteel heeft Fagerhult in 20 landen dochterondernemingen en, samen met vertegenwoordigers en distributeurs, een bereik van 40 landen.

 

Jeeves ERP vervangt Microsoft Dynamics AX, Visma en Scala

Fagerhults keuze om te investeren in Jeeves ERP als bedrijfssysteem zal resulteren in een meer holistische visie van de processen. Voorafgaand aan het besluit, werd verkoopautomatisering met behulp van Microsoft Dynamics AX uitgevoerd bij een reeks bedrijven, Visma binnen de businessunit detailhandel, en Scala bij de productie-eenheid in China.

“We willen de system stack vereenvoudigen en herschrijven; vele integraties zijn door de jaren heen ontstaan,” zegt Michael Atkins, unitmanager Business System en Architecture bij Fagerhult. “Een van de belangrijkste doelstellingen van dit project is om het voor onze medewerkers gemakkelijker te maken om workflows in alle delen van ons bedrijf te volgen.” Momenteel is dit moeilijk omdat verschillende systemen verschillende processen beheren en omdat de flows tussen deze systemen niet op elkaar aansluiten.”

 

Lage TCO heeft hoogste prioriteit

Bij Fagerhult is het initiatief voor een geconsolideerd systeem ontstaan tijdens het plannen van een upgrade van de bestaande systemen. Naarmate het project vorderde, werd duidelijk dat het aanzienlijkRetourn of Investment groter en complexer zou worden dan eerder verwacht. “In plaats van een belangrijke upgrade van onze systemen, besloten we te kijken naar een meer toekomstgerichte oplossing voor ons hele systeem” zei Anders Jakobsson, IT manager bij Fagerhult groep. “In een voorstudie hebben we de huidige situatie en onze toekomstige doelstellingen geanalyseerd. Het beeld dat naar voren kwam, was dat er veel te winnen is bij de consolidatie naar één systeem.
We kozen Jeeves ERP als ons primaire bedrijfssysteem vanwege zijn lage TCO, alsmede onze ervaringen met het systeem. De implementatie van Jeeves ERP zal beginnen bij de productie-eenheid in China en de retail operaties in Zweden. Vervolgens zullen diverse verkoopbedrijven in 2015 worden geïmplementeerd, waarna de overige bedrijven in 2016 worden toegevoegd. In totaal zal Jeeves ERP meer dan 600 gebruikers binnen Fagerhult ondersteunen.