info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

Jeeves kondigt overname aan van Zwitsers software bedrijf

Gefuseerde bedrijven leggen focus op bedrijfsmanagement software op de Europese markt

STOCKHOLM, 14 April 2014
Jeeves Information Systems AB (Jeeves), een wereldwijd opererende en groeiende aanbieder van ERP software oplossingen voor kleine en middelgrote productie –en distributiebedrijven maakt bekend dat zij de overname heeft afgerond van het bedrijf SolvAxis, één van de vooraanstaande leveranciers van ERP oplossingen en bedrijfsmanagement software in Zwitserland.

 

Jeff Tognoni - Jeeves

Jeff Tognoni – CEO Jeeves

´Jeeves heeft het hoofdkantoor in Stockholm en zij heeft als doel om één van Europa’s grootste aanbieders te worden van marktleidende ERP software oplossingen. Als vooraanstaande leverancier op de Zwitserse ERP markt past SolvAxis uitstekend in het groeiende portfolio van toonaangevende ERP productfamilies´, volgens Jeff Tognoni, CEO van Jeeves. Een kampioen in ERP software is een oplossing die leidend is en een brede toepasbaarheid heeft, dit op basis van innovatieve technologie of door de positionering in een niche markt of door geografische ligging. SolvAxis voldoet aan deze criteria en onderscheidt zich door een uitstekend klantenbestand en een team met branche en product experts.

Gezamenlijk vormen SolvAxis en Jeeves een grotere en sterkere organisatie, die zich erop gaat concentreren om bedrijfsapplicaties te leveren in Europa en de rest van de wereld.

Tognoni geeft aan dat hij er naar uitziet om gebruik te maken van de gemeenschappelijke voordelen van beide bedrijven. ´Alles zal sterker zijn´ zegt hij, ´zoals onze expertise op het gebied van branche-oplossingen en in de technologie, als natuurlijk ook onze internationale vertegenwoordiging´. De combinatie van beide bedrijven geeft een veel grotere reikwijdte, waar beide ondernemingen, SolvAxis en Jeeves van kunnen profiteren door uitbreiding in nieuwe markten.

Tognoni benadrukt dat SolvAxis op de Zwitserse markt doorgaat met het aanbieden van softwareoplossingen van Zwitserse kwaliteit aangevoerd door een Zwitsers managementteam. ´Als onderdeel van Jeeves zal SolvAxis een veel sterkere speler zijn, ondersteunt door een grote onderneming en grote financiële reserves, gebaseerd op een bewezen bedrijfsmodel´, zegt hij.