info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

Moderne ERP software brengt zijn geld op

Het komt vaak voor, en vooral na een periode van economische tegenspoed en het uitstellen van investeringen, dat de ERP software verouderd is geraakt. De gemiddelde leeftijd van ERP software in Nederland is de afgelopen jaren opgelopen van 11 naar 13 jaren, met als kanttekening dat upgrades van de software vaak bepalend zijn voor de levensduur.

Wachten met een upgrade of vervanging kan echter vervelende gevolgen hebben. In sommige branches leidt dit zelfs tot significante verschillen in groei tussen verschillende (concurrerende) bedrijven. Onderzoek door de Aberdeen Group wijst uit dat bedrijven met moderne up-to-date ERP software duidelijk meer succesvol zijn in hun bedrijfsvoering.

Voordelen bereikt door ERP software

Laatste versie
geïnstalleerd
Oudere versie
geïnstalleerd
Reductie in operationele kosten 13% 10%
Reductie in administratieve kosten 14% 9%
Verbetering in compleetheid en on-time orders 22% 15%
Verbetering in omzetsnelheid 52% 36%
Verlaging van voorraad 17% 9%
Verbetering van doorlooptijd belangrijkste bedrijfsprocessen 22% 13%

 

Bedrijven in het middensegment, die de laatste versie van hun ERP gebruiken hebben een meer dan twee keer zo grote kans dat de software omgeving aanpasbaar is aan de actuele bedrijfsbehoeften, volgens hetzelfde onderzoek van de Aberdeen Group.

Voor het middenbedrijf biedt het Zweedse Jeeves (met ook tientallen implementaties in Nederland) een ERP oplossing dat op eenvoudige wijze klantspecifieke oplossingen biedt. Met name door de moderne structuur kan deze gemakkelijk en snel worden overgezet naar de laatste versie. Door de lage gebruikskosten en hoge prestaties onderscheidt Jeeves zich in ERP oplossingen voor middelgrote ondernemingen in handel, productie en dienstverlening.

Kijk verder op: Jeeves software.