info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

SAP Business One voor Oranka Vruchtensappen

Oranka Vruchtensappen is toonaangevend leverancier van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Ter ondersteuning van haar processen heeft Oranka, na een uitvoerige selectie, gekozen voor de ERP software SAP Business One Hana.

Oranka levert door middel van een eigen verkooporganisatie (verse) vruchtensappen en concentraten aan onder andere retail, hotels, conferentiecentra, gezondheidszorg en (bedrijfs)catering. Verkoop vindt plaats via vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De verkoopafdelingen bestaan uit een binnendienst en buitendienst organisatie. Bij de verkoopmedewerkers is grote behoefte aan actuele informatie, zeker voor de vertegenwoordigers.

Oude ERP systeem van Oranka

Sinds 2000 maakt men gebruik van een ERP software omgeving. Al enige jaren kampt men met upgrade problemen en achterstallige functionele ondersteuning van deze ERP software. Na een uitgebreid selectietraject voor de vervanging van de oude software is SAP Business One de juiste oplossing gebleken. Behalve voor logistieke en financiële processen, gaat de aandacht van Oranka in het speciaal uit naar de ondersteuning van de buitendienst verkoop. Vertegenwoordigers gaan alle taken ´mobiel´ uitvoeren door middel van tablets. Daarnaast zullen effectieve, grafische analyses beschikbaar zijn, zodat specifieke klantinformatie direct beschikbaar is. Door uitgebreide managementanalyses en rapportages zullen directie en management een volledig inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen.

SAP-mobile-solutionsSAP Business One Hana biedt de beste oplossing en ondersteuning voor de bedrijfsprocessen bij Oranka. Met de in-memory technologie van Hana is het mogelijk om ad hoc rapportages en KPIs inzichtelijk te hebben op basis van actuele data!

Daarnaast biedt SAP Business One de mogelijkheid tot mobiel gebruik van de software. In praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat de vertegenwoordigers van Oranka bij de klant beschikken over bijvoorbeeld actuele status van orders en historische data. Ook zijn grafische overzichten met afzet en contractafspraken voorhanden.

Na de implementatie zullen ongeveer 40 medewerkers gebruik maken van de nieuwe SAP Business One software.