Kenmerken

Pisa Design Management is toegespitst op mode- en textielbedrijven die hun eigen ontwerpen ontwikkelen. Het product helpt bij het creëren, opslaan en hergebruiken van productinformatie op een efficiënte manier. Dit wordt nog eens extra benadrukt door het feit dat door middel van Pisa de schets (het beginpunt) wordt vertaald naar samenstellingen en van daaruit weer wordt doorvertaald naar kostprijs. Omdat Pisa speciaal voor de fashion-industrie is opgebouwd, houdt het product rekening met bijvoorbeeld maatbogen, seizoenen en collecties. Belangrijke kenmerken zijn:

  • Beheren van het portfolio van stoffen en fournituren
  • Stof en fournituren-ontwerp, details, specificaties en leveranciergegevens
  • Beheren van de aanvraag(en) voor samples
  • Ontwerpsjablonen en plaatsing van kledinglabel
  • Specifieke Pdf’s voor maattabellen, catalogi, werkinstructies
  • Volledige kostprijsopbouw in combinatie met volledige variant matrix
  • Verpakkingdetails -en instructies en veel meer
  • Geïntegreerd met Adobe Illustrator™ en Adobe Photoshop™

JIS Fashion oplossing

JIS Nederland levert volledige modules voor de procesflows bij bedrijven in de mode -en textielindustrie.

Meer details

Schoenen

Voor de schoenindustrie zijn hoogte, breedte, schaft hoogte en breedte, verschillende materialen en een variëteit aan maten en kleuren een grote uitdaging. Vele varianten moeten op de meest effectieve wijze in de flow van het softwaresysteem worden geplaatst om daardoor (voorraad) kosten zo laag mogelijk te houden. Alles kan effectief worden gemanaged door Pisa PDM.

Kleding

Voor bedrijven in de fashion industrie zijn ontwerp, patronen, samples en productieplanning van cruciaal belang om de collecties op tijd te kunnen leveren. Vaak hebben collecties een korte ´life cycle´ en er wordt dus gelijkertijd aan meerdere collecties gewerkt. Het is een kwestie van snel kunnen reageren op de laatste feiten. Of het nu gaat om eigen productie met traditionele collecties of dat het gaat om de handel in kleding, met Pisa is het mogelijk om de gehele flow te ondersteunen.

Interieur

Voor het interieur design is het ontwerp een grote uitdaging. Kleuren en de rapportage van patronen zijn belangrijke aspecten. De ondersteuning van Pantone kleuren binnen Pisa maakt het makkelijk om voor elk seizoen het kleurenpalet te bepalen.

Werkkleding

Voor de werkkleding industrie is het van belang om korte productieruns te maken en in vele gevallen speelt de complicatie van made-to-measure (MTM) een rol. Klantspecifieke eisen, vaak met speciale maten voor iedere gebruiker, zijn onderdeel van de dagelijkse business. Of het nu gaat om zakken, reflectoren of houders, allen moeten worden opgenomen in de Bill of Material en het design. Alles kan worden aangestuurd door Pisa PDM.

Sportkleding

Binnen de sportkleding industrie is het functioneel design het meest belangrijk. Mede om die reden zijn producten vaak complex en technisch met veel details. De uitdaging is om met de leverancier goed te communiceren, zodat de juiste componenten worden geleverd. Testen, sample management en design zijn de kritische factoren die het succes van een product bepalen. Pisa Design Management ondersteunt de behoeftes van bedrijven in sportkleding.