erp integratie

ERP Pakketten

ERP Pakketten voor uw organisatie

ERP software is een verzamelnaam voor meer dan 500 verschillende software pakketten die in Nederland zijn te verkrijgen. De overeenkomst tussen deze pakketten is dat ze een gecombineerde functie voor logistieke-en financiële administratie kennen. Daarnaast zijn de verschillen soms enorm: zo zijn er pakketten voor verschillende branches, pakketten voor grote bedrijven of kleine bedrijven, pakketten die meer als standaard werken of meer flexibel.

Verschil in ERP pakketten

ERP powered by JIS Nederland

Als allerbelangrijkste geldt dat software zo goed mogelijk moet aansluiten bij de bedrijfsactiviteiten. Focus daarbij niet alleen op de huidige situatie van de onderneming, maar probeer ook 3-5 jaren vooruit te kijken en hoe dan de onderneming er uit ziet. ERP software kies je namelijk niet voor een paar jaren, onderzoek wijst uit dat bedrijven gemiddeld meer dan 10 jaren werken met hetzelfde pakket.

Doorgaans kan worden gesteld dat hoe kleiner de onderneming, des temeer men gebaat is met een gestandaardiseerde software omgeving. Andersom: hoe groter de onderneming, hoe meer men specifieke eisen heeft ten aanzien van de ERP software, ook wanneer dit buiten de standaard van het pakket moet worden ingericht.

ERP pakketten JIS Nederland
¹ aantal gebruikers van het ERP systeem.

De ERP pakketten van JIS Nederland

Om bij een diversiteit van bedrijven de optimale oplossing te kunnen bieden levert JIS Nederland een tweetal ERP pakketten: Jeeves ERP en SAP Business One.

SAP Business One wordt veelal gebruikt bij handelsbedrijven met toegevoegde functionaliteit voor productie of service met 10-50 ERP gebruikers. Het is een compleet ERP pakket met onderdelen als financieel, verkoop, inkoop, voorraad en CRM. Mobiel werken op smartphone of tablet, cloud, scanning en interfaces t.b.v. webshops of vervoerders zijn enkele van de extra mogelijkheden die SAP Business One biedt.

Jeeves ERP is de allround oplossing voor het middenbedrijf. Geschikt voor handels-en productie bedrijven. De structuur van de software biedt heel veel flexibiliteit, daardoor wordt de mogelijkheid geboden om eenvoudig tegemoet te komen aan klant specifieke eisen en wensen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ERP software voor uw bedrijf? Vul dan onderstaande aanvraag in:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke ERP software past het beste?

Een keuze maken voor ERP software is een lastige. Meestal is dit niet het dagelijkse werk, kost het veel tijd en het is natuurlijk belangrijk om de beste keuze te maken voor een heel bedrijf. Rechts een overzicht met de 7 belangrijkste stappen om te komen tot een selectie van een ERP systeem.

7 stappen tot een selectie van ERP software:

 1. Kijk naar trends in de huidige ERP markt
 2. Wanneer is het tijd om het bedrijfssysteem te veranderen:
  a. Het huidige systeem mist functionaliteit
  b. Het voldoet niet aan de huidige mobiliteits- of bedrijfsinformatiebehoeften
  c. Personeel is te afhankelijk van andere applicaties om hun werk doen (denk aan Excel)
  d. Het bedrijf verliest kansen die verband houden met kwaliteit, prijzen of doorlooptijden
  e. Het bedrijf groeit en verandert zo snel dat het systeem het niet bijhoudt
  f. Beleidsmakers zijn gefrustreerd, omdat ze niet gemakkelijk toegang hebben tot informatie die ze nodig hebben inzake het bedrijf, verkoop en de markt.
 3. Definieer de doelen
 4. Identificeer potentiële leveranciers voor het ERP systeem
 5. Maak een selectieproces
 6. Ontwikkel een evaluatieproces
 7. Neem een beslissing

JIS Nederland heeft decennialange ervaring, we kennen de vereisten voor moderne software. Daarom komen we graag in gesprek om onze ervaringen te delen.


Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen