erp integratie

Supply-Chain Management

Supply-Chain Management

ERP software powered by JIS Nederland

Door middel van de functionaliteit in Jeeves Supply-Chain Management is er volledig inzicht in de goederenstroom, zoals: voorraadbeheer, verkoop, inkoop, productie, service en transport. Met het geavanceerde voorraad ´tracking´ en replenishment en de robuuste warehouse management functionaliteit, kunnen processen worden gecontroleerd en beslissingen worden maken die direct bijdragen tot efficiency van de activiteiten en zodoende arbeids-en voorraadkosten verlagen.

Inleiding

Binnen de vele mogelijkheden die Jeeves Supply-Chain biedt behoren ook integratie en communicatie met klanten en leveranciers.


Met functies ter ondersteuning van onder andere: meerdere magazijnen, verschillende valuta,  meertalig en multi-site klant en leveranciers ondersteuning is Jeeves de optimale ERP software voor de ondersteuning van de meest uiteenlopende handelsbedrijven.

Natuurlijk worden logistieke transacties direct opgenomen in het geïntegreerde financiële systeem (zie ook Jeeves financieel management).

Jeeves supply chain management

Flexibele ERP software

Jeeves ERP software kan natuurlijk standaard worden gebruikt, maar de software beschikt over de eigenschap om eenvoudige aanpassingen te maken, zodat u zich kunt onderscheiden ten opzichte van de concurrentie:

 • Maak workflows die het unieke karakter van de eigen distributie cyclus ondersteunen en haal extra rendement uit de processen, van inkoop tot opslag en distributie.
 • Integreer de software op eenvoudige wijze met apparatuur en andere supply-chain applicaties, zoals labelprinters, scanners, handhelds, EDI, externe WMS systemen, geautomatiseerde opslag-en zoeksystemen en elke andere applicatie die in de supply-chain voorkomt.
 • Zoek op elk veld, of data om vragen snel te beantwoorden en problemen met leveranciers en partners op te lossen.
 • Maak het scherm geschikt voor de gebruiker. Verplaats velden, voeg ze toe of verwijder ze. Creëer eigen tabbladen, toetsen en rapporten.
 • En het meest belangrijke: al deze aanpassingen staan een snelle upgrade niet in de weg en ze worden meegenomen in de upgrade.

Belangrijkste kenmerken supply-chain

Voorraadbeheer

Met de functie voorraadbeheer van Jeeves ERP kunt u voorraadprocessen beheren, van kosten en beheer tot tellingen en plannen. De mogelijkheden van het systeem worden mogelijk gemaakt door een robuuste, flexibele productgegevensstructuur waarmee u uw producten en artikelen, zoals varianten, seizoensgebondenheid en kosten, op een gedetailleerd niveau classificeren, volgen en bewaken.

Met voorraadbeheer kunt u fysieke voorraad tellingen uitvoeren en voorraadbesturingselementen instellen die voorraadtransacties genereren volgens de regels die u definieert. Zoals beschikbare saldi, geboekte saldi, doorlooptijden, minimale/maximale saldi voor opgeslagen artikelen of doorlooptijden voor niet-opgeslagen artikelen. Jeeves voorraadbeheer helpt u de voorraadkosten te minimaliseren met tools waarmee u ABC-analyses uitvoert om de veiligheidsvoorraad te berekenen en uw voorraadomzet te analyseren. Met het magazijngerichte ontwerp beschikt u over de functie om kosten en verkoopgeschiedenis bij te houden in een wereldwijde configuratie van verschillende magazijnen en opslaglocaties.

Voorraad kan ook worden bijgehouden op serienummer, partij of batch voor volledige traceerbaarheid. Waarderingen kunnen worden gemaakt op basis van een aantal verschillende methoden, zoals FIFO, gemiddelde prijs of standaardprijs op basis van voorlopige berekeningen. Geavanceerde functies voor voorraadbeheer werken ook ter ondersteuning van of als vervanging voor uw prognose- en planningsbehoeften. Bewezen statistische formules kunnen u helpen plannen om ‘slow-movers’ of seizoensgebonden producten te beheren of om u te waarschuwen wanneer prognoses afwijken van de vraag.

Replenishment

De replenishment functie in Jeeves ERP levert krachtige prognoses die u helpen te voorspellen wat klanten zullen kopen, evenals geautomatiseerde inkoop die systeem-gegenereerde inkooporders en transfer-orders produceert.

Procurement

Met de functie inkoop van Jeeves ERP beheert u het hele inkoopproces, van het berekenen van requirements, het afstemmen van ‘matching’ leveringen op leveranciersfacturen en het produceren van leveranciersstatistieken en -evaluaties.

Jeeves inkoop is ontworpen om u te helpen bij het beheren van alle soorten leveranciers, inclusief binnenlandse en internationale. Evenals een aantal leveranciersspecifieke regels, zoals leveranciers met een andere betaalconditie, valuta- en taalvereisten of acquisitie methoden. Inkoopprijzen kunnen handmatig worden ingevoerd, of worden gekoppeld aan overeenkomsten, prijslijsten of vaste prijzen.

Inkoop kan worden uitgevoerd met behulp van een aantal verschillende methoden, waaronder inkoop overeenkomsten, aanvragen, klantorders of nettovereisten. Jeeves Inkoop kan op basis van de levertijd van de leverancier en transporttijd leverdata voorstellen, om u te helpen de productie te plannen en op het juiste moment aankopen te doen.

Er zijn ook een aantal standaardformulieren en rapporten waarmee u inkoopstatistieken en leveranciersprestaties kunt controleren.

Leveringen

Jeeves ERP ondersteunt meerdere manieren om leveringen te beheren, van directe verzending bij order-ingave tot een routeplanning bij het invoeren van bestellingen of verzendplanning op bestellingen. Pick lijsten kunnen worden gemaakt, hetzij per order of met behulp van wave picking en het maken van pick opdrachten.

Het systeem ondersteunt ook verpakken, het maken van verschillende vrachtdocumenten, deelleveringen en nabestellingen, verzamelleveringen en het genereren van de leveringsdocumenten.

Voorraad functionaliteit in supply-chain management

Magazijnen en het beheer van voorraad zijn per bedrijf verschillend. Afhankelijk van waarde en gebruik heeft Jeeves voor elke type klant de beste oplossing. In volgorde zijn dit:

 • Voorraadsysteem met papieren picking en documenten.
 • Voorraadsysteem met gebruik van barcode apparatuur en papieren en/of elektronische documenten.
 • Geavanceerd voorraadsysteem met WMS functionaliteit, gebruik van barcode apparatuur en/of papieren en/of elektronische documenten. Jeeves heeft hiervoor een eigen oplossing: Jeeves WMS.
 • Geavanceerd WMS systeem. Jeeves biedt diverse interfaces, waaronder met Consafe Logistics Astro.

Integraties en additionele oplossingen

Jeeves ERP supply-chain kan worden uitgebreid met een aantal integraties en additieve oplossingen- sommige gebouwd door Jeeves; andere in samenwerking met toonaangevende softwareleveranciers; en nog anderen op maat gebouwd door onze productexperts gebruik te maken van het systeem open architectuur en service builder tool.

Toepassingsgebieden voor additieven omvatten bijvoorbeeld:

 • Label printing
 • Scanners en handhelds
 • Elektronische gegevensuitwisseling (EDI)
 • Warehouse Management Systems (WMS)
 • Geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen
 • Verzendboekingssoftware
 • Delivery Tracking Systems
 • Factureringstoepassingen
 • Business Intelligence
 • eSales-klantenportaal
 • Intercompany Transacties
 • Voorraadoptimalisatie

Jeeves ERP Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen