erp integratie

Financieel Management

Financieel Management

ERP software powered by JIS Nederland

In de uitgebreide toolset voor financieel management in de Jeeves ERP-oplossing zit niet alleen de traditionele boekhouding en rapportage, maar ook de ondersteuning voor groeiende uitdagingen van internationaal zakendoen in meerdere regio’s en meerdere valuta’s. Deze financiële modules zijn naadloos geïntegreerd met alle andere modules, zoals productie en projecten en diverse subadministraties. Bovendien biedt het volledige ondersteuning voor naleving van de International Financial Reporting Standards (IFRS) en GAAP, waardoor uw bedrijf vol vertrouwen en in overeenstemming met wereldwijde standaarden kan opereren.

Onderdelen financieel management

De Jeeves financiële modules bestaan uit: grootboek, debiteuren, crediteuren en vaste activa. Jeeves ERP is volledig gelokaliseerd voor o.a. de Nederlandse markt.

Jeeves financieel management beschikt over de mogelijkheid om meerdere entiteiten in één omgeving/database te gebruiken. Dat is dus ook makkelijk om consolidaties te verrichten. Intercompany maakt het mogelijk om financiële transacties tussen eigen bedrijven ´onder water´ te doen plaatsvinden, waardoor papier niet meer nodig is.

Beheer met Jeeves eenvoudig uw financiën:

Met Jeeves Financial Management kunt u dingen doen zoals:

 • Ondersteuning van meerdere bedrijven, valuta’s en talen.
 • Financiële workflows maken op basis van door de gebruiker gedefinieerde rollen of processen.
 • Eenvoudig zoeken op elk veld of elk gegevenspunt en inzoomen op afzonderlijke transacties.
 • Verplaats, voeg velden toe of verwijder ze en maak uw eigen tabbladen, knoppen, rapporten en Excel® export.
Jeeves Financial Management

Belangrijkste kenmerken financieel management


Grootboek

Het grootboek van Jeeves Financial Management is ontworpen voor bedrijven die ondanks de complexiteit van hun bedrijf een hoog niveau van financiële controle nodig hebben, waaronder meerdere locaties en locaties in meerdere geografische gebieden. Met de geautomatiseerde integratie tussen bedrijfsactiviteiten en het grootboek kunt u eenvoudig transacties over meerdere rekeningdimensies vinden en volgen. Via geautomatiseerde boekingen, op basis van vooraf gedefinieerde toewijzings- en boekingssjablonen, wordt het grootboek voortdurend bijgewerkt. Ter ondersteuning van externe en interne rapportage zijn er robuuste rapportage-, simulatie- en prognosemogelijkheden, inclusief vooraf gedefinieerde – hoewel veranderlijke – sjablonen voor een aantal wettelijke rapporten. Met de krachtige rapportgenerator kunt u ook uw eigen drill-downrapporten ontwerpen, die indien nodig eenvoudig kunnen worden geëxporteerd. De rapportage wordt nog verder uitgebreid via Business Intelligence, mogelijk gemaakt door Power BI, en via de Jeeves Business Control-oplossing, die helpt bij planning, budgettering en forecasting-simulaties.

Vaste activa

Met de functionaliteit voor vaste activa van Jeeves Financial Management kunt u eenvoudig de afschrijving van de materiële activa van uw bedrijf beheren. Door automatisch transacties voor vaste activa te boeken en afschrijvingen rechtstreeks in het grootboek te berekenen en te boeken, biedt de functie voor vaste activa controle over uw activa, van aanschaf tot afstoting.

Debiteuren

De debiteurenfunctionaliteit van Jeeves Financial Management helpt u het proces van het beheren van het aanmaken van een factuur tot en met een ontvangen betaling te optimaliseren. Met betalingsvoorwaarden die op klantniveau worden beheerd en toegang tot de kredietinformatie van de klant, kunt u automatiserings- en afstemmingstools creëren waarmee u de verkoop- en betalingsgeschiedenis kunt bekijken bij het invoeren van een factuur, automatisch naar het grootboek kunt boeken en met klanten kunt communiceren over betalingsachterstanden. facturen, rente, incasso’s en betalingsbevelen. 
Betalingen kunnen handmatig worden ingevoerd of door betalingsbestanden van financiële instellingen te importeren, maar kunnen ook vakkundig worden beheerd via vooruitbetaling, debet, cheque of een forfaitair bedrag in meerdere valuta’s. De integratie met het grootboek gebeurt automatisch via een journaal, waardoor een boekstuk in het grootboek wordt gegenereerd.

Crediteuren

De crediteurenfunctionaliteit van Jeeves Financial Management is diep geïntegreerd met inkoop, het grootboek voor vaste activa en het grootboek, waardoor procesautomatisering en afstemmingstools mogelijk zijn die u tijd en geld besparen. U kunt bijvoorbeeld facturen automatisch goedkeuren, boekingen naar het grootboek automatiseren en betalingen prioriteren om de cashflow te optimaliseren. Gecombineerd met de Jeeves e-Approval-oplossing kunt u een digitale workflow creëren, waarbij u gescande facturen koppelt aan hun betalingsstatus of een inkooporder. Jeeves crediteuren is flexibel en kan complexe vraagstukken ondersteunen.

Lokalisaties en internationale betalingen

Lokalisaties kunnen voldoen aan de financiële vereisten van een land of regio, terwijl de financiële processen en gegevensconsistentie tussen meerdere bedrijven of locaties behouden blijven. Jeeves Financial Management ondersteunt lokalisaties voor meer dan 20 landen, inclusief ingebouwde processen die voldoen aan lokale wettelijke vereisten, evenals andere handige lokalisaties, zoals factuurreferentienummers en internationale bankvalidatie. Binnen de Jeeves-oplossing worden standaard een aantal uitgaande betaalroutes en opgeslagen procedures meegeleverd, samen met een template om met andere banken te kunnen samenwerken. Behalve de Nederlandse en Duitse lokalisaties is er bijvoorbeeld ook:

 • Telepay – Binnenlandse en internationale betalingen via Noorse banken
 • Kredietadvies en automatische incasso (ISO 20022 XML) – Binnenlandse betalingen en grensoverschrijdende eurobetalingen binnen de Single Euro Payments Area (SEPA)
 • DTAUS en DTAZV – Binnenlandse en internationale betalingen via Duitse banken
 • BACS – Binnenlandse betalingen via Britse banken en hypotheekbanken
 • DTA – Binnenlandse en internationale betalingen via Zwitserse banken
 • ACH – Binnenlandse betalingen via Amerikaanse banken
 • Slowaakse BTW
 • Tsjechische BTW

Beheer van meerdere bedrijven/multivaluta’s

Jeeves Financial Management is gebouwd voor bedrijven die meerdere sites of bedrijven beheren (multicompany). Het grootboek kan worden opgezet om de balansen van individuele bedrijven weer te geven, maar kan ook worden geconsolideerd voor een bedrijfsvisie. Bovendien kunt u uw internationale activiteiten optimaliseren door een gestroomlijnde, flexibele manier te bieden om meerdere valuta’s, wisselschema’s en valutaschommelingen te beheren.

De BTW matrix biedt mogelijkheden om eenvoudig goederenvoorraad en transacties te doen, met de juiste BTW/VAT registratie. Deze toevoeging is onder andere zeer goed toepasbaar in BTW entrepot magazijnen.

Financiële rapportage

Met Microsoft Reporting Services kunt u standaard financiële rapporten uitvoeren, zoals een winst- en verliesrekening, een balans en een proefbalansrapport. Alle rapportontwerpen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de standaard van een branche of land. Voor bedrijven die in de EU actief zijn, beschikt de module voor financieel beheer ook over robuuste functionaliteit voor het afhandelen van btw-codering, berekening en rapportage.

Het toepassingsgebied Jeeves Financial Management beschikt over een krachtige integratie met Microsoft Excel. U kunt eenvoudig zoeken op elk veld of gegevenspunt binnen het systeem om lijsten samen te stellen. Lijsten kunnen naar Excel worden geëxporteerd, met perfecte kolomoverdracht. Met behulp van de open SQL-database van Jeeves kunnen gegevens eenvoudig worden opgedeeld in de eigen draaitabellen en rapportagetools van Excel.

Uiteraard biedt business intelligence software vele mogelijkheden. MS Power BI en Qliksense zijn bijvoorbeeld eenvoudig te koppelen.

Jeeves ERP financieel management

Integraties en additionele oplossingen

Jeeves financieel management kan worden uitgebreid met diverse integraties en additionele oplossingen. Gebruik makend van de open architectuur en de service-builder tool binnen de ERP. Extra oplossingen zijn ondermeer:

 • Business Intelligence
 • eApproval (inlezen en goedkeuring van binnenkomende facturen)
 • e-Invoicing (elektronisch factureren, EDI, webservices etc)
 • MS Excel® integratie

Jeeves ERP Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen