erp integratie

Service Management

Service Management is gemaakt voor bedrijven die reparatie en onderhoud aanbieden aan hun afnemers of dit intern nodig hebben.

Service Management

ERP software powered by JIS Nederland

Jeeves Service Management is gemaakt voor bedrijven die reparatie en onderhoud aanbieden aan hun afnemers of dit intern nodig hebben. De krachtige servicemanagement toolset stelt u in staat om service-activiteiten efficiënt te plannen, te coördineren en te volgen. Met ingebouwde tools voor traceerbaarheid, contractbeheer, garantieafhandeling en claims kunt u proactief uw serviceachterstand beheren. Profiteer van onze innovatieve mobiele buitendienstapp voor verbeterde marges, waardevolle veldgegevens en een geavanceerde, professionele werkomgeving voor uw servicemonteurs. Ontdek de voordelen van Jeeves ERP voor een soepelere en modernere service-ervaring.

De naadloze integratie van Jeeves Service Management is volledig geïntegreerd met andere onderdelen van Jeeves. Zo  kunnen bijvoorbeeld volledige workflows worden ingericht. SLA´s kunnen worden vastgelegd in contracten en in het systeem, verslaggeving kan worden gedaan op de service order of de claim onder het servicecontract.

Onze oplossing stroomlijnt het werk van monteurs door hen te laten starten vanaf een vooraf gedefinieerde lijst met materialen en arbeid. Of ze nu werken aan een specifieke serviceorder of ervoor kiezen om tijd en materiaal handmatig te registreren, de monteur heeft altijd toegang tot actuele voorraadgegevens voor benodigde onderdelen. Indien nodig kan de monteur moeiteloos een inkooporder voor vervangende onderdelen genereren. Prijzen en kortingen uit overeenkomsten of prijslijsten zijn direct beschikbaar, en facturatie kan naadloos worden uitgevoerd via de gebruikelijke factureringsroutines.

Met Jeeves ERP kunnen serienummers en subnummers eenvoudig worden geregistreerd, en ze dienen als cruciaal onderdeel van onderhoudscontracten. Deze serienummers vormen de basis voor alle noodzakelijke serviceactiviteiten, waardoor een gestroomlijnde en efficiënte service-ervaring wordt gegarandeerd.

Registratie en workflow

Met Jeeves kunt u op verschillende manieren meldingen en claims registreren, waarbij flexibele workflows worden geactiveerd op basis van de aard van de melding of claim. Wat Jeeves echt onderscheidt, is de unieke mogelijkheid om moeiteloos een op maat gemaakte configuratie te implementeren, waardoor het systeem zich perfect aanpast aan de specifieke behoeften van uw klanten.

De veelzijdigheid van Jeeves komt tot uiting doordat verschillende claims hun eigen aangepaste workflows kunnen hebben, die naadloos kunnen worden toegepast in de hele organisatie. Dit kenmerk van Jeeves zorgt voor een buitengewone flexibiliteit en efficiëntie in het beheer van meldingen en claims binnen uw bedrijf.

Mobiele Service

Jeeves ERP heeft eigen Field Service Management (FSM) software. Hierdoor is het mogelijk om service orders, uren administratie en materiaal op een eenvoudige manier ´live´ te communiceren tussen kantoor, monteurs en installateurs.

Field Service Management

Belangrijkste kenmerken:

Servicetracking en workflow

Het werk van een servicetechnicus kan beginnen met een vooraf gedefinieerde servicestroomsjabloon, waarin standaardmateriaal en arbeid die nodig zijn voor een bepaalde serviceorder worden beschreven. Ook kan ervoor worden gekozen om gedurende het werk handmatig tijd en materialen te administreren. Serviceorders kunnen worden gemaakt met of zonder verbinding met een stuklijst of serienummeritems. Dankzij de uitgebreide integratie van Jeeves Service Management met verkooporders, projectrapportage, voorraad en productie, blijven uw technici verbonden met real-time gegevens. Ze kunnen bijvoorbeeld de voorraad controleren op reserveonderdelen, een inkooporder voor vervangende onderdelen maken of serviceonderbrekingen rapporteren.

Service onderdelen & voorraad

Serviceonderdelen vormen meestal de basis om service te kunnen uitvoeren. Gelijke tijd hebben bedrijven vaak moeite om voorraad van serviceonderdelen te beheren: om aan alle (contract)voorwaarden te voldoen moet het juiste onderdeel op het juiste moment op de juiste locatie zijn. Jeeves Service Management biedt u de tools die nodig zijn om de voorraad te plannen en de vraag naar onderdelen te voorspellen met behulp van de historische vraag en de planning van aankomende serviceoproepen.

Ondersteuning voor support-center en helpdesk

Jeeves Service Management beschikt over basisfunctionaliteit voor supportcenters en helpdesk. Hierbij is het mogelijk om direct te reageren op problemen en vragen van klanten met betrekking tot uw producten en diensten. Volledig geïntegreerd met belangrijke klantgegevens, zoals: bestel- en factureringsgeschiedenis, garantie-informatie en servicecontracten. Daardoor kunnen vertegenwoordigers zich concentreren op het opbouwen van relaties met klanten en het oplossen van klantproblemen.

Servicecontract, garantie en claims

Jeeves Service Management integreert contractuele verplichtingen in de service-workflow, zodat u consistent en nauwkeurig inkomsten kunt voorspellen en serviceopdrachten kunt beheren. De voorwaarden van zowel contracten als garanties kunnen op klantniveau worden gevolgd. Zodoende voldoen processen aan de klant specifieke norm en afspraak en wordt automatisch bepaald hoe en wanneer wordt gefactureerd tot het verwerken van een garantieclaim.

Field service planning

Met het Jeeves planningssysteem kunt u resources op een grafische manier plannen. Reparaties, installaties en andere buitendienstactiviteiten kunnen makkelijk worden gepland met inachtneming en toewijzing van de juiste persoon, het juiste moment, de juiste plaats met de juiste onderdelen en gereedschappen. Binnen de gebruiksvriendelijke grafische interface weten uw planners wie er beschikbaar is voor toewijzing en weten uw technici waar ze moeten zijn.

Facturering

Voltooide servicewerkzaamheden en gebruikte materialen kunnen worden gefactureerd via de orderroutine in de verkoopmodule of via de opdrachtroutine in de module tijd, projecten en opdrachten. De facturen worden automatisch ingevoerd in het debiteurengrootboek en geboekt volgens de geconfigureerde routines. Serviceorder regels worden gesloten en opgeslagen naarmate een service vordert, elk met een artikelnummer en opgegeven hoeveelheid. Facturen kunnen worden gegenereerd voor, tijdens en na opdrachten, afhankelijk van de werkwijze in de organisatie. Het facturatieproces kan ook meterstanden verwerken en houdt automatisch rekening met prijslijsten, kortingsovereenkomsten en andere Service Level Agreements en garanties. De serviceorder wordt bijgewerkt met het factuurnummer voor eenvoudige kruisverwijzing en traceerbaarheid.

Mobile field service

De mobiele ERP-app van Jeeves biedt standaard out-of-the-box basisprocessen, waaronder servicemanagement. Het field service management (FSM) zorgt voor een snellere factuurtijd, verbeterde marges, gegevens van betere kwaliteit en een professionelere, modernere werkomgeving voor servicetechnici. Technici in de buitendienst kunnen de mobiele buitendienstprocessen in de app gebruiken om werkuren en materialen te rapporteren, notities te loggen, klanten een handtekening laten zetten, toegang te krijgen tot servicegeschiedenis of garantie-informatie. Bovendien communiceren zij op deze manier rechtstreeks met de backoffice.

Service portal

Geef klanten via een webportal overzicht in de service activiteiten. Laat zien welke serienummers onder een contract vallen en biedt inzicht in de serviceorders en de planning. Nog belangrijker: de webportal biedt de klant de mogelijkheid om zelf een servicemelding te maken.

Documentbeheer

Jeeves Service Management wordt geleverd met krachtige EDM-functionaliteit (Electronic Document Management), waarmee uw servicemanagers belangrijke documenten kunnen koppelen aan klanten, serviceorders, artikelen of andere systeemrecords, transacties of processen. Documenten kunnen worden bekeken, ingecheckt en uitgecheckt op basis van rol gebaseerde machtigingen, zodat de meest recente goedgekeurde versie altijd toegankelijk is.

Financiële modules

Uiteraard is de service module gekoppeld met de financiële modules. Door stroomlijning van de operaties, het verhogen van de productiviteit en verbetering van het gebruik van de juiste ondersteunende software, bent u in staat om uw activiteiten op de onderhoudsafdeling winstgevend te laten zijn en uw servicelevel te verhogen.

Jeeves ERP Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen