erp integratie

Financieel Management

Financieel Management

ERP software powered by JIS Nederland

Jeeves financieel management maakt onlosmakelijk onderdeel uit van Jeeves ERP software en biedt een complete toolset voor de financiële administratie. Geschikt voor traditionele boekhouding, maar ook voor gebruik in zeer complexe uitdagingen, zoals: meerdere (wereldwijde) entiteiten, consolidaties en valuta’s.

Deze module is volledig geïntegreerd met alle andere modules (bijv. Productie, projecten) en subgrootboeken en heeft volledige ondersteuning voor International Financial Reporting Standards (IFRS) en GAAP-compliance.

Onderdelen financieel management

De Jeeves financiële modules bestaan uit: grootboek, debiteuren, crediteuren en vaste activa. Jeeves ERP is volledig gelokaliseerd voor o.a. de Nederlandse markt.

Jeeves financieel management beschikt over de mogelijkheid om meerdere entiteiten in één omgeving/database te gebruiken. Dat is dus ook makkelijk om consolidaties te verrichten. Intercompany maakt het mogelijk om financiële transacties tussen eigen bedrijven ´onder water´ te doen plaatsvinden, waardoor papier niet meer nodig is.

Beheer met Jeeves eenvoudig uw financiën:

Met Jeeves Financial Management kunt u dingen doen zoals:

 • Ondersteuning van meerdere bedrijven, valuta’s en talen.
 • Financiële workflows maken op basis van door de gebruiker gedefinieerde rollen of processen.
 • Eenvoudig zoeken op elk veld of elk gegevenspunt en inzoomen op afzonderlijke transacties.
 • Verplaats, voeg velden toe of verwijder ze en maak uw eigen tabbladen, knoppen, rapporten en Excel® export.
Jeeves Financial Management

Kenmerken:

Natuurlijk beschikt Jeeves ERP over uitgebreide financiële rapportages, zodat op een overzichtelijke wijze volledige controle kan plaatsvinden. De financiële administratie in Jeeves ERP beschikt daarnaast onder andere over:

 • grootboek
 • debiteuren
 • crediteuren
 • rapportages
 • vaste activa
 • automatische btw vastlegging en rapportage over goederen en diensten
 • SEPA en internationale betalingen
 • Intrastat, EC verkoop rapportages
 • multi company support
 • multi currency support

Jeeves Financieel Management maakt onderdeel uit van Jeeves ERP. Alle onderdelen zijn dan ook verbonden met elkaar, zoals: supply chainservice management, productie of projecten.

Jeeves ERP financieel management

Integraties en additionele oplossingen

Jeeves financieel management kan worden uitgebreid met diverse integraties en additionele oplossingen. Gebruik makend van de open architectuur en de service-builder tool binnen de ERP. Extra oplossingen zijn ondermeer:

 • Business Intelligence
 • eApproval (inlezen en goedkeuring van binnenkomende facturen)
 • e-Invoicing (elektronisch factureren, EDI, webservices etc)
 • Excel® integratie

Belangrijkste kenmerken financieel management


Grootboek

Grootboek in Jeeves is ontworpen voor bedrijven die ondanks de complexiteit van het bedrijf een hoog niveau van financiële controle nodig hebben, waaronder meerdere locaties en locaties in meerdere regio’s. Met geautomatiseerde integratie tussen bedrijfsactiviteiten en het grootboek kunt u eenvoudig transacties in meerdere rekeningdimensies vinden en volgen. Door middel van geautomatiseerde boekingen, gebaseerd op vooraf gedefinieerde toewijzings- en boekingssjablonen, wordt het grootboek voortdurend bijgewerkt. Ter ondersteuning van externe en interne rapportage zijn er robuuste rapportage-, simulatie- en prognosemogelijkheden, waaronder vooraf gedefinieerde sjablonen voor wettelijke rapportages. Met de rapportgenerator kunt u ook uw eigen drill-down rapporten ontwerpen, die indien nodig eenvoudig kunnen worden geëxporteerd. Rapportage wordt nog verder uitgebreid via Business Intelligence tools, zoals Qliksense of Power BI, evenals via de Jeeves Business Control-oplossing, die helpt bij planning, budgettering en simulaties.

Vaste activa

De functionaliteit vaste activa helpt u eenvoudig de afschrijving van de materiële activa van uw bedrijf te beheren. Door transacties met vaste activa automatisch te boeken en afschrijvingen rechtstreeks in het grootboek te berekenen en te boeken, biedt de functie vaste activa controle over uw activa van aanschaf tot einde beschikbaarheid.

Debiteuren

Debiteuren in Jeeves Financial Management biedt ondersteuning van het aanmaken van een factuur tot en met de betalingsontvangst. Met betalingsvoorwaarden en kredietinformatie die op klantniveau worden beheerd biedt het systeem een volledig geautomatiseerde debiteurenadministratie. Verkoop- en betalingsgeschiedenis kan eenvoudig worden bekeken bij het invoeren van een factuur, er wordt automatisch doorgeboekt naar het grootboek en met klanten kan worden gecommuniceerd over achterstallige facturen, rente, incasso’s en aanmaningen. Betalingen kunnen handmatig worden ingevoerd of door middel van het importeren van betalingsbestanden van financiële instellingen.  Vooruitbetalingen, debet-boekingen of forfaitair bedrag in meerdere valuta’s kunnen eenvoudig worden gemanaged. Integratie met het grootboek gebeurt automatisch via een journaal, dat een boeking in het grootboek genereert.

Crediteuren

Het onderdeel crediteuren vergaand geïntegreerd met inkoop, het grootboek voor vaste activa en het grootboek. Daardoor kan het proces volledig worden geautomatiseerd en ingeregeld met Jeeves, zodat tijd en geld worden bespaard. Facturen kunnen automatisch worden goedgekeurd, boekingen naar het grootboek geautomatiseerd en betalingen geprioriteerd om zodoende de cashflow te optimaliseren. In combinatie met de Jeeves e-Approval oplossing kan een digitale workflow worden gecreëerd, waarbij gescande facturen worden gekoppeld aan hun betalingsstatus of een inkooporder. Jeeves crediteuren is flexibel en kan complexe vraagstukken ondersteunen.

Jeeves ERP Nieuws

Vacature technisch consultant

Ben jij handig in het programmeren en zoek je niet een echte functie als programmeur, maar een functie met iets meer dynamiek en klantcontact?
Dan hebben we voor jou een interessante functie.

Meer lezen