Jeeves WMS

WMS

Jeeves WMS is een mobiele warehouse management oplossing die volledig is geïntegreerd met de standaard Jeeves workflows.

WMS (Warehouse Management Systeem)

ERP software powered by JIS Nederland

Jeeves WMS is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige versie van de Jeeves ERP-oplossing voor magazijnbeheer. Hiermee kunt u eenvoudig krachtige en geïntegreerde WMS-functionaliteit implementeren. Onze applicatie is specifiek ontworpen voor de kerntaken die een magazijn aansturen, waaronder ontvangst, voorraadopslag, handmatige verplaatsingen, order-picking, counting en meer. Optimaliseer uw magazijnbeheer met Jeeves WMS voor een efficiënte en gestroomlijnde operatie.

Waarom Jeeves WMS?

Jeeves WMS is zeer geschikt voor bedrijven met een combinatie van productie- en distributieomgeving. Bij bedrijven waar een standaard WMS toolset wordt gevraagd om voorraad, apparatuur, ruimte en mensen voor de gefabriceerde producten te beheren. Het WMS systeem is ook aantrekkelijk voor bedrijven die snel een volledig geïntegreerde warehouse management en toolset willen implementeren.

Dit warehouse management systeem is onlosmakelijk verbonden met Jeeves ERP en werkt bovendien op dezelfde database. Hierdoor is er altijd sprake van een naadloze integratie met alle onderdelen van de ERP software.

Voordelen van WMS

 • Verbeterde nauwkeurigheid van voorraadbeheer. Real-time inventarisupdates zorgen voor nauwkeurige voorraadniveaus. Vermindert de kans op fouten door handmatige invoer.
 • Verhoogde operationele efficiëntie.
  Optimaliseer routes en taken voor magazijn-medewerkers. Vermindert de tijd die nodig is voor het ophalen, verpakken en verzenden van goederen.
 • Verbeterde klanttevredenheid.
  Snellere orderverwerking en levering. Vermindert het aantal foutieve leveringen en voorraadtekorten.
 • Kostenbesparingen.
  Minder behoefte aan bufferstocks dankzij nauwkeurig voorraadbeheer. Verlaagt arbeidskosten door efficiëntere processen en vermindert overtollige voorraden.
 • Traceerbaarheid en compliance
  Zorgt voor volledige traceerbaarheid van producten binnen het magazijn. Helpt bij het naleven van regelgeving en standaardpraktijken.
 • Volledig geïntegreerd.
  Met een naadloze integratie met Jeeves ERP systeem en verbeter informatie en besluitvorming.
e-wms: het warehouse management systeem van Jeeves ERP

Jeeves WMS is een mobiele warehouse management oplossing die volledig is geïntegreerd met de standaard Jeeves workflows. Dankzij de bestaande workflow-uitlijning, een intuïtieve gebruikersinterface en eenvoudige implementatie, gaan klanten in een mum van tijd live met WMS.  

Het WMS is ook eenvoudig aan te passen, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij uw specifieke distributieomgeving. En WMS is gebouwd voor de toekomst, zowel vanuit technologie- als Jeeves ERP-perspectief. De applicatie draait op Google Chrome of Safari en maakt gebruik van een responsief ontwerp om vele soorten apparaten te kunnen ondersteunen.

Met het WMS zullen magazijn medewerkers nog meer mobiel zijn en wordt het bedrijfssysteem nog meer up-to-date gehouden met de nieuwste informatie.

Functies in Jeeves WMS

Gebruikersrollen en toewijzingen

Het WMS bestaat uit vele opdrachttypen. Gebruikers krijgen toegang tot opdrachten op basis van een specifieke rol in het magazijn. Nieuwe opdrachten worden geprioriteerd en gepresenteerd als een wachtrij in de interface. Gebruikers accepteren vervolgens toewijzingen in prioriteitsvolgorde en voeren ze uit.

wms screens

Gebruikersrollen en machtigingen

Met WMS kunt u instellen welke type transactie door een medewerker mag worden gebruikt. U kunt ook regels instellen, zoals het maximumbedrag dat een gebruiker mag aanpassen of vereiste codes voor een transactie.

Work area

Het WMS werkt met zones, wat normaal gesproken een verzameling bins is. Eén of meer zones zorgen voor een ‘work-area’. Gebruikers kunnen worden toegewezen aan een of meer work-areas. Wanneer de medewerker zich aanmeldt, kiest een deze een werkgebied en ziet alleen de toewijzingen uit deze opslaglocaties.

Ontvangsten

Het WMS maakt het mogelijk om goederen op basis van inkooporders efficiënt te ontvangen. Ontbrekende leveringsnota’s of beschadigde artikelen kunnen worden opgenomen en de goederen automatisch toewijzen en laten plaatsen op de juiste opslaglocatie.  Jeeves WMS  heeft ondersteunde software voor het afdrukken van rapporten en labels die u nodig hebt bij het verwerken van leveringen. Met Advanced Forms biedt JIS Nederland een volledige geïntegreerde add-on applicatie voor het afdrukken van rapporten en labels.

Assignments (toewijzingen)

Ontvangsten kunnen direct of via een plaatsingsgebied (inbound area) worden gedaan. Vanuit dit gebied berekent en stelt het systeem de best mogelijke opslaglocatie voor op basis van gespecificeerde instellingen. Assignments worden beheerd door items, batch- en/of serienummers te scannen en vervolgens hun eindbestemming te scannen.

Overboeking gereed product

Wanneer geproduceerde artikelen in een productiezone worden geplaatst, wordt automatisch of na een actie op de werkorder een toewijzing gemaakt om het artikel naar het juiste werkstation of magazijn te verplaatsen.

Afgewerkte goederen kunnen make-to-stock of order-uniek zijn. Orderunieke producten worden meestal verplaatst naar een magazijn/gebied voor gereed product. Make-to-stock producten worden verplaatst naar het magazijn.

Shipment planning in WMS

Orders kunnen worden gepland door een of meer rijen te selecteren die moeten worden geselecteerd in het WMS.

Orderpicking

Wanneer bestellingen worden geboekt en worden vrijgegeven voor orderpicking, worden deze weergegeven in de wachtrij voor nieuwe toewijzingen. Een gebruiker kan vervolgens één of meer bestellingen toevoegen aan zijn of haar picklijst en beginnen met picking. De gebruiker heeft de mogelijkheid om een verpakking te kiezen of verpakking aan te maken na de orderpicking.

Pickorder afsluiten

Wanneer de gebruiker klaar is met het picken van de order, wordt hij of zij genavigeerd naar de verzendfunctie in WMS. Hier kunnen details worden gewijzigd, zoals verpakking, gewichten of extra kosten. Gebruikers kunnen ook labels en rapporten afdrukken of de opdracht vrijgeven voor facturering.

Orderinvoer

Of gebruikers nu extern of intern werken, zij kunnen klantorders aanmaken en wijzigen met WMS. Een ‘gepicked’ saldo wordt verplaatst naar een unieke opslaglocatie (bin) en geboekt wanneer de bestelling is afgerond.

Transport

Bij het orderpicken in doos of verpakking kan WMS worden gebruikt om deze pakketten voor verzending klaar te maken. Gebruikers kunnen zelf transportroutes instellen, zodat de dichtstbijzijnde klanten als laatste of vice versa worden geladen. Wanneer het laden is gedaan, kan e-mailconformatie worden verzonden.

Counting

In het voorraadjournaal kunt u benchmarks maken voor elk item, inclusief de voorraad locatie, de bijbehorende opslaglocaties en de hoeveelheid per opslaglocatie. In het voorraadjournaal worden ook hoeveelheden weergegeven voor artikelen die zijn geteld en niet zijn geteld, en deze resultaten worden rechtstreeks in de interface weergegeven. WMS ondersteunt ook nul-tellingen bij het verplaatsen of picken van items, evenals logische tests en andere regels voor het tellen ter plaatse. Het toevoegen van de Jeeves Cycle Count-toepassing biedt een nog robuustere functie set voor het bereiken van voorraadnauwkeurigheid.

Handmatige verplaatsingen

Het WMS heeft drie verschillende soorten handmatige verplaatsingen. Een item kan rechtstreeks van A naar B worden verplaatst of er kan een overdracht in twee stappen worden gemaakt door eerst een item te kiezen en het vervolgens in de wachtrij (assignment queu) te plaatsen om naar een definitieve locatie te worden verplaatst. Dit laatste scenario is ideaal bij grote afstanden of het picken van veel items tegelijkertijd. Met de derde optie kunnen meerdere items van A naar B worden verplaatst door een of meer items uit een lijst te selecteren. Dit scenario is ideaal om veel artikelen (bijvoorbeeld een pallet) over te verplaatsen.

Labels en rapporten

Werkt met elk rapport-en label printapplicatie die u in gebruik heeft. Maar u kunt ook gebruik maken van de geïntegreerde applicatie Jeeves 2 Label II met een volledige functie set voor het labelen en rapporteren. In deze applicatie beheert u labels en rapporten, evenals de printers die worden gebruikt om ze te maken.

Jeeves WMS inrichting

Het WMS wordt geleverd met een eigen beheeromgeving voor de instellingen, zodat de werkzaamheden op maat kunnen worden ingericht, met de flexibiliteit om processen en workflows aan te passen naarmate uw bedrijf groeit en/of verandert.


Jeeves ERP Nieuws

Jeeves ERP in nieuw jasje

Dit jaar staat er veel te gebeuren met Jeeves ERP. Van alle kanten gaan er zichtbare veranderingen zijn, zoals de nieuwe versie 2024.

Meer lezen

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen