info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

Vacature Sales Consultant

Wij hebben een vacature en komen graag in gesprek met een toekomstig:

ERP Sales Consultant voor SAP Business one

 

De achtergrond

JIS Nederland is volop in beweging en we hebben een drive om onze organisatie verder te laten doorgroeien. Het aantal klanten en projecten neemt verder toe. Voor ons team SAP Business One ERP zijn wij op zoek naar een Sales Consultant.

Onze opdrachtgevers zijn ondernemingen uit het MKB met een duidelijke visie om zich in hun supply chain te willen onderscheiden. Wij ondersteunen hen daarbij met standaardsoftware en uitgebreide proceskennis. Dat resulteert voor JIS in uitdagende automatiseringsprojecten, waarbij betrokkenheid een understatement is.
 

De functie

Je voornaamste taken zijn: de werving van nieuwe klanten en het onderhouden van bestaande relaties.

Je stelt de wensen en eisen van de potentiële klant met betrekking tot de informatiebehoefte centraal en vertaalt deze samen met het team consultants naar een passende oplossing binnen SAP Business One.

Onze klanten en prospects zijn actief in de markten (groot)handel, service & onderhoud en dienstverlening met 5 tot 50 ERP gebruikers. Het is dus belangrijk om voor hen de juiste gesprekspartner te zijn.
Je dagelijkse werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:

 • klantenbezoek
 • het (helpen) verzorgen van demonstraties
 • offerte-en informatievoorziening aan klanten en prospects
 • acquisitie

Sales Consultant bij JIS Nederland is een interessante fulltime functie: je bent zelfstandig bezig om een bijdrage te leveren aan een groeiende onderneming. Daarbij kom je in contact met zeer interessante opdrachtgevers.

De waardering in de vorm van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden wordt door de markt als bovengemiddeld gewaardeerd.
 

Het profiel

 • Je beschikt over een HBO werk-/denkniveau, het liefst in een commerciële richting
 • Inzicht in commerciële, logistieke, dienstverlenende en financiële processen
 • Kennis van ICT en specifiek ERP software is een pre
 • Spreekt de taal van het MKB en MKB+
 • Een klant- en resultaatgerichte instelling
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal

 

De reactie

Indien deze functie je aanspreekt, reageer dan op deze vacature en stuur je motivatie en CV naar:

JIS Nederland BV
T.a.v. de heer Jos Bruins
Postbus 22
7550 AA HENGELO

Of per email: jos.bruins@jisnl.com

Voor meer vragen kun je bellen met de heer Jos Bruins, telefoon 074 2552580

Vacature ERP consultant

Wij hebben een vacature en komen graag in gesprek met:

zeer ambitieuze ERP consultants

De achtergrond
JIS Nederland is volop in beweging en we hebben een drive om onze organisatie verder te laten doorgroeien. Het aantal klanten en projecten neemt verder toe. Dat maakt het noodzakelijk om ons team ERP consultants verder uit te breiden.

Onze opdrachtgevers zijn middelgrote ondernemingen met een duidelijke visie om zich in hun supply chain te willen onderscheiden. Wij ondersteunen hen daarbij met flexibele standaardsoftware en uitgebreide proceskennis. Dat resulteert voor JIS in uitdagende automatiseringsprojecten, waarbij ´standaard´ niet ver genoeg gaat en betrokkenheid een understatement is. Lees verder

Seminar Jeeves e-Approval

 

Veel enthousiaste reacties op ons seminar Jeeves e-Approval, over de automatisering van het proces rondom inkoopfacturen.

Een selecte groep Jeeves klanten was op 22 november te gast op ons seminar Jeeves e-Approval. Tezamen met Pink Elephant (leverancier van ReadSoft) is gedemonstreerd hoe een complete flow van inkomende goederen en kosten facturen kan worden geautomatiseerd, van scan, matching tot en met betaling.
e-Approval staat volledig in de belangstelling: dit jaar zijn meerdere Nederlandse Jeeves klanten deze oplossing gaan gebruiken.

Voor meer vragen of informatie, mail ons: info@jisnl.com

IQ Pack met SAP Business One aan het werk

Machine ontwikkelaar en bouwer IQ Pack is begonnen met het werken in SAP Business One. Het bedrijf is een startup met een vliegende start. De ERP software van SAP ondersteunt de bedrijfs-processen bij deze snelgroeier.

IQ Pack werkt met de SAP Business One Hana versie in de cloud.

RS Technics kiest SAP Business One software van JIS Nederland

RS Technics is een bekende fabrikant van meet- en regeltechnische apparatuur uit Roden. De verschillende sensoren die zij leveren worden deels geleverd als handelsproduct en deels wordt het als klant specifiek product ‘in huis’ geproduceerd.

SAP Business One is verkozen om de wijze waarop de software aansluit op de bedrijfsvoering. Daarbij is tevens gekeken naar de gebruikersvriendelijkheid en gebruiksefficiency.

JIS Nederland verzorgt het gehele traject, RS Technics zal einde van dit jaar ‘live’ gaan met de nieuwe ERP software.

Jeeves ERP Versie 5 SP1 beschikbaar

jeeves-versie-5-banner-700Tools for Today, Technology for Tomorrow

STOCKHOLM, september 2017 -Jeeves Information Systems AB (Jeeves), de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (ERP) software en diensten voor middelgrote bedrijven, heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Jeeves ERP Versie 5 SP1.

Tools for Today

Versie 5 wordt geleverd nadat ruim honderd klanten gevraagd is naar verbeteringen en nieuwe functies. In deze versie is daarom ruimschoots uitvoering gegeven aan deze wensen. Daartoe behoort ook een gloednieuwe desktop client die volledig opnieuw is ontworpen en een meer intuïtieve en gestroomlijnde gebruikerservaring levert.

Hoogtepunten van Jeeves 5 SP1 zijn:

 • Een nieuwe product configurator voor multi-variant, orderunieke producten.
 • Verbeteringen aan de intercompany transacties toolset.
 • Een verbeterde set van tools voor aftermarket service, waaronder een gloednieuwe mobiele field service en CRM app.
 • Betere ondersteuning voor verschillende wijze van productie, onder meer voor projecten.
 • Verbeteringen in het financieel management. Waaronder BTW codering en rapportage, evenals geavanceerde betalingsdiensten in de SEPA-zone.
 • Upgrades van een aantal optionele producten. Waaronder warehouse management, elektronische facturering en goedkeuringen, en de online verkoop portal.
 • Verbeterde rapportages, alsmede een bredere set van financiële rapportages.

Technology for Tomorrow

Hybride gebruikers kunnen met versie 5 SP1 volledig uit de voeten.  Jeeves mobileOndersteund door ´cloud´-mogelijkheden van versie 4,  presenteert versie 5 een dubbele  client strategie (mobiel en desktop), waarmee het Jeeves ERP-systeem  in real time verandert. Gebaseerd op de gebruiker, wat de gebruiker doet en de grootte van het scherm van de gebruiker.

De nieuwe mobiele client, die nu beschikbaar is in de Apple App Store, geeft de mogelijkheid om ERP-applicaties snel en tegen een lage investering te bouwen. Daarmee toont Jeeves andermaal dat het één van de meest flexibele ERP applicaties is.

Jeeves is ook begonnen met een de ontwikkeling van standaard mobiele ERP-apps. Als onderdeel van deze lancering, werd de eerste app voor field service vrijgegeven en volgt binnenkort CRM.

“Veel mensen denken dat cloud en mobiliteit ontwrichtende technologieën zijn, die de manier waarop we leven en werken teveel beïnvloed … met user apps, waarvan elke dag wel een nieuwe verschijnt”, zegt Magnus Grönvik, director product management Jeeves. “Om concurrerend te blijven, moeten we doorgaan met het analyseren van de impact van deze opkomende technologieën voor het professionele gebruik en voorstellen hoe bedrijven en medewerkers op deze manier effectief kunnen werken. Bij Jeeves zijn we erg trots op wat we als nieuwe standaard hebben gebouwd. We hebben onze klanten voorzien van een nieuw kader voor toekomstige innovaties”

Jeeves ERP bestaat 25 jaar

Jeeves Information Systems werd opgericht in 1992 door de bouw van Jeeves ERP -een ERP software oplossing gebouwd volgens het idee dat geen enkel bedrijf gelijk is. De oprichters bouwden een ingenieuze architectuur die het mogelijk maakte om op eenvoudige wijze hooggekwalificeerde, klantspecifieke ERP software te implementeren. Waarbij het tevens mogelijk was om een upgrade eenvoudig en snel uit te voeren, zonder verlies van het maatwerk.

In de afgelopen 25 jaren heeft Jeeves een grote hoeveelheid functionaliteit toegevoegd aan de basis van de Jeeves ERP software, een actief netwerk van partners en klanten opgebouwd, werd internationaal ERP leverancier en nummer één ERP-softwareoplossing in Zweden.

JIS ontvangt Jeeves Partner Excellence Award

JIS Nederland heeft de Jeeves Partner Excellence Award 2016 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de International Partner Day 2017 in Stockholm. De Excellence Award wordt uitgereikt aan de partner met de beste prestatie op basis van verkoopresultaat, toewijding en inzet om het product Jeeves op een lokale markt te vertegenwoordigen.

‘In onze 18-jarige relatie met Jeeves Information Systems is dit de 3e Award die wij hebben gewonnen. De laatste is inmiddels 6 jaren geleden, dus dat maakt deze Award speciaal en iets om trots op te zijn’, aldus Jos Bruins, CEO bij JIS Nederland.

Toekomst

De nieuwe versie 5.1 komt o.a. met buitengewone mogelijkheden voor mobiel gebruik en een volledig nieuwe gebruikersomgeving voor desktopgebruikers. Het is daarmee mogelijk om elk type gebruiker te ondersteunen, zelfs mobiel en met gebruik van klant specifieke functionaliteit!

In Nederland zal Jeeves ERP zich blijven manifesteren in de midmarket, met name bij bedrijven waar onderscheidende functionaliteit is benodigd en waar standaard ERP geen optie is. De aanpasbaarheid, zonder maatwerk, blijft ook in de toekomst de meest sterke pijler van Jeeves.

 

 

Overname SAP Business One klantenportefeuille

ERP leverancier JIS Nederland heeft de klantenportefeuille overgenomen van SAP Business One partner Project Partners uit Bunnik. Onlangs heeft JIS het partnercontract met SAP getekend, met deze overname zet JIS stevig in op haar positie als nieuwe SAP Business One partner.

Naast SAP Business One ERP gebruikers zijn ook klanten overgenomen die gebruik maken van de brancheoplossing MARIProject; een op SAP gebaseerde oplossing voor bedrijven die projectmatig werken.

´De mogelijkheid tot overname van de klanten komt voor ons op het juiste moment, we zijn er klaar voor en het maakt duidelijk dat we ons op de ERP markt steviger willen manifesteren´ aldus Jos Bruins, algemeen directeur bij JIS.

´JIS is met name zins om door middel van meer gestandaardiseerde SAP Business One oplossingen de MKB+ markt te bedienen. Daarnaast blijft Jeeves ERP gericht op middelgrote ondernemingen met klantspecifieke automatiseringswensen´ , vervolgt Bruins.

Project Partners stopt met haar ERP activiteiten en richt zich vanaf heden, onder de naam Purple Europe, op proximity marketing. De overgang naar JIS Nederland betekent voor de klanten een overstap naar een grotere organisatie met meer disciplines en brede ERP kennis.

Over JIS Nederland

JIS Nederland is bijna 15 jaar actief als leverancier van bedrijfssoftware voor middelgrote ondernemingen. Naast SAP Business One ERP software heeft JIS Nederland sinds 2000 het Nederlandse partnership voor Jeeves ERP.
Daarnaast zijn ter ondersteuning partnerships met QlikView Business Intelligence en Advanced Forms document output management.

Klanten van JIS Nederland zijn o.a.: NNZ, Opticon Sensors Europe, Switch IT Solutions, Woonboulevard Eijerkamp, Twentse Kabelfabriek en AXA Stenman.

SAP Business One voor Oranka Vruchtensappen

Oranka Vruchtensappen is toonaangevend leverancier van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Ter ondersteuning van haar processen heeft Oranka, na een uitvoerige selectie, gekozen voor de ERP software SAP Business One Hana.

Oranka levert door middel van een eigen verkooporganisatie (verse) vruchtensappen en concentraten aan onder andere retail, hotels, conferentiecentra, gezondheidszorg en (bedrijfs)catering. Verkoop vindt plaats via vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De verkoopafdelingen bestaan uit een binnendienst en buitendienst organisatie. Bij de verkoopmedewerkers is grote behoefte aan actuele informatie, zeker voor de vertegenwoordigers.

Oude ERP systeem van Oranka

Sinds 2000 maakt men gebruik van een ERP software omgeving. Al enige jaren kampt men met upgrade problemen en achterstallige functionele ondersteuning van deze ERP software. Na een uitgebreid selectietraject voor de vervanging van de oude software is SAP Business One de juiste oplossing gebleken. Behalve voor logistieke en financiële processen, gaat de aandacht van Oranka in het speciaal uit naar de ondersteuning van de buitendienst verkoop. Vertegenwoordigers gaan alle taken ´mobiel´ uitvoeren door middel van tablets. Daarnaast zullen effectieve, grafische analyses beschikbaar zijn, zodat specifieke klantinformatie direct beschikbaar is. Door uitgebreide managementanalyses en rapportages zullen directie en management een volledig inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen.

SAP-mobile-solutionsSAP Business One Hana biedt de beste oplossing en ondersteuning voor de bedrijfsprocessen bij Oranka. Met de in-memory technologie van Hana is het mogelijk om ad hoc rapportages en KPIs inzichtelijk te hebben op basis van actuele data!

Daarnaast biedt SAP Business One de mogelijkheid tot mobiel gebruik van de software. In praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat de vertegenwoordigers van Oranka bij de klant beschikken over bijvoorbeeld actuele status van orders en historische data. Ook zijn grafische overzichten met afzet en contractafspraken voorhanden.

Na de implementatie zullen ongeveer 40 medewerkers gebruik maken van de nieuwe SAP Business One software.