info@jisnl.com
074-2552580
JIS Nederland B.V.
Demmersweg 9-13
7556 BN Hengelo

JIS ontvangt Jeeves Partner Excellence Award

JIS Nederland heeft de Jeeves Partner Excellence Award 2016 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de International Partner Day 2017 in Stockholm. De Excellence Award wordt uitgereikt aan de partner met de beste prestatie op basis van verkoopresultaat, toewijding en inzet om het product Jeeves op een lokale markt te vertegenwoordigen.

‘In onze 18-jarige relatie met Jeeves Information Systems is dit de 3e Award die wij hebben gewonnen. De laatste is inmiddels 6 jaren geleden, dus dat maakt deze Award speciaal en iets om trots op te zijn’, aldus Jos Bruins, CEO bij JIS Nederland.

Toekomst

De nieuwe versie 5.1 komt o.a. met buitengewone mogelijkheden voor mobiel gebruik en een volledig nieuwe gebruikersomgeving voor desktopgebruikers. Het is daarmee mogelijk om elk type gebruiker te ondersteunen, zelfs mobiel en met gebruik van klant specifieke functionaliteit!

In Nederland zal Jeeves ERP zich blijven manifesteren in de midmarket, met name bij bedrijven waar onderscheidende functionaliteit is benodigd en waar standaard ERP geen optie is. De aanpasbaarheid, zonder maatwerk, blijft ook in de toekomst de meest sterke pijler van Jeeves.

 

 

Nieuwe versie Jeeves ERP

jeeves-versie-5-banner-700Tools for Today, Technology for Tomorrow

STOCKHOLM, 20 oktober 2016 -Jeeves Information Systems AB (Jeeves), de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (ERP) software en diensten voor middelgrote bedrijven, kondigde vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Jeeves ERP Versie 5.

General Manager Christina Skogster Stange, die in mei bij Jeeves is toegetreden, zegt: “Ik ben geïnspireerd door wat er in zit versie 5 aan functionaliteit voorhanden is, evenals al het werk dat is gedaan om dit te bewerkstelligen,”. Ze vervolgt: “Het is een spannende tijd om deel ui te maken van de Jeeves gemeenschap.”

Tools for Today

Versie 5 wordt geleverd nadat ruim honderd klanten gevraagd is naar verbeteringen en nieuwe functies. In deze versie is daarom ruimschoots uitvoering gegeven aan deze wensen. Daartoe behoort ook een gloednieuwe desktop client die volledig opnieuw is ontworpen en een meer intuïtieve en gestroomlijnde gebruikerservaring levert.

Hoogtepunten van de nieuwe Jeeves versie 5 zijn:

  • Een nieuwe product configurator voor multi-variant, orderunieke producten.
  • Verbeteringen aan de intercompany transacties toolset.
  • Een verbeterde set van tools voor aftermarket service, waaronder een gloednieuwe mobiele field service app.
  • Betere ondersteuning voor verschillende wijze van productie, onder meer voor projecten.
  • Verbeteringen in het financieel management. Waaronder BTW codering en rapportage, evenals geavanceerde betalingsdiensten in de SEPA-zone.
  • Upgrades van een aantal optionele producten. Waaronder warehouse management, elektronische facturering en goedkeuringen, en de online verkoop portal.
  • Verbeterde rapportages, alsmede een bredere set van financiële rapportages.

Technology for Tomorrow

Hybride gebruikers kunnen met versie 5 volledig uit de voeten.  Jeeves mobileOndersteund door ´cloud´-mogelijkheden van versie 4,  presenteert versie 5 een dubbele  client strategie (mobiel en desktop), waarmee het Jeeves ERP-systeem  in real time verandert. Gebaseerd op de gebruiker, wat de gebruiker doet en de grootte van het scherm van de gebruiker.

De nieuwe mobiele client, die nu beschikbaar is in de Apple App Store, geeft de mogelijkheid om ERP-applicaties snel en tegen een lage investering te bouwen. Daarmee toont Jeeves andermaal dat het één van de meest flexibele ERP applicaties is.

Jeeves is ook begonnen met een de ontwikkeling van standaard mobiele ERP-apps. Als onderdeel van deze lancering, werd de eerste app voor field service gelijk met versie 5 vrijgegeven.

“Veel mensen denken dat cloud en mobiliteit ontwrichtende technologieën zijn, die de manier waarop we leven en werken teveel beïnvloed … met user apps, waarvan elke dag wel een nieuwe verschijnt”, zegt Magnus Grönvik, director product management Jeeves. “Om concurrerend te blijven, moeten we doorgaan met het analyseren van de impact van deze opkomende technologieën voor het professionele gebruik en voorstellen hoe bedrijven en medewerkers op deze manier effectief kunnen werken. Bij Jeeves zijn we erg trots op wat we als nieuwe standaard hebben gebouwd. We hebben onze klanten voorzien van een nieuw kader voor toekomstige innovaties”

Overname SAP Business One klantenportefeuille

ERP leverancier JIS Nederland heeft de klantenportefeuille overgenomen van SAP Business One partner Project Partners uit Bunnik. Onlangs heeft JIS het partnercontract met SAP getekend, met deze overname zet JIS stevig in op haar positie als nieuwe SAP Business One partner.

Naast SAP Business One ERP gebruikers zijn ook klanten overgenomen die gebruik maken van de brancheoplossing MARIProject; een op SAP gebaseerde oplossing voor bedrijven die projectmatig werken.

´De mogelijkheid tot overname van de klanten komt voor ons op het juiste moment, we zijn er klaar voor en het maakt duidelijk dat we ons op de ERP markt steviger willen manifesteren´ aldus Jos Bruins, algemeen directeur bij JIS.

´JIS is met name zins om door middel van meer gestandaardiseerde SAP Business One oplossingen de MKB+ markt te bedienen. Daarnaast blijft Jeeves ERP gericht op middelgrote ondernemingen met klantspecifieke automatiseringswensen´ , vervolgt Bruins.

Project Partners stopt met haar ERP activiteiten en richt zich vanaf heden, onder de naam Purple Europe, op proximity marketing. De overgang naar JIS Nederland betekent voor de klanten een overstap naar een grotere organisatie met meer disciplines en brede ERP kennis.

Over JIS Nederland

JIS Nederland is bijna 15 jaar actief als leverancier van bedrijfssoftware voor middelgrote ondernemingen. Naast SAP Business One ERP software heeft JIS Nederland sinds 2000 het Nederlandse partnership voor Jeeves ERP.
Daarnaast zijn ter ondersteuning partnerships met QlikView Business Intelligence en Advanced Forms document output management.

Klanten van JIS Nederland zijn o.a.: NNZ, Opticon Sensors Europe, Switch IT Solutions, Woonboulevard Eijerkamp, Twentse Kabelfabriek en AXA Stenman.

SAP Business One voor Oranka Vruchtensappen

Oranka Vruchtensappen is toonaangevend leverancier van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Ter ondersteuning van haar processen heeft Oranka, na een uitvoerige selectie, gekozen voor de ERP software SAP Business One Hana.

Oranka levert door middel van een eigen verkooporganisatie (verse) vruchtensappen en concentraten aan onder andere retail, hotels, conferentiecentra, gezondheidszorg en (bedrijfs)catering. Verkoop vindt plaats via vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De verkoopafdelingen bestaan uit een binnendienst en buitendienst organisatie. Bij de verkoopmedewerkers is grote behoefte aan actuele informatie, zeker voor de vertegenwoordigers.

Oude ERP systeem van Oranka

Sinds 2000 maakt men gebruik van een ERP software omgeving. Al enige jaren kampt men met upgrade problemen en achterstallige functionele ondersteuning van deze ERP software. Na een uitgebreid selectietraject voor de vervanging van de oude software is SAP Business One de juiste oplossing gebleken. Behalve voor logistieke en financiële processen, gaat de aandacht van Oranka in het speciaal uit naar de ondersteuning van de buitendienst verkoop. Vertegenwoordigers gaan alle taken ´mobiel´ uitvoeren door middel van tablets. Daarnaast zullen effectieve, grafische analyses beschikbaar zijn, zodat specifieke klantinformatie direct beschikbaar is. Door uitgebreide managementanalyses en rapportages zullen directie en management een volledig inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen.

SAP-mobile-solutionsSAP Business One Hana biedt de beste oplossing en ondersteuning voor de bedrijfsprocessen bij Oranka. Met de in-memory technologie van Hana is het mogelijk om ad hoc rapportages en KPIs inzichtelijk te hebben op basis van actuele data!

Daarnaast biedt SAP Business One de mogelijkheid tot mobiel gebruik van de software. In praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat de vertegenwoordigers van Oranka bij de klant beschikken over bijvoorbeeld actuele status van orders en historische data. Ook zijn grafische overzichten met afzet en contractafspraken voorhanden.

Na de implementatie zullen ongeveer 40 medewerkers gebruik maken van de nieuwe SAP Business One software.

Jeeves eigen Warehouse Management Systeem

Het volledig vernieuwde eWMS van Jeeves mag met recht een Warehouse Management Systeem worden genoemd. Het sluit naadloos aan op de basisfunctionaliteit van Jeeves ERP en hierdoor verstevigd Jeeves haar positie in de markt waar magazijnen en logistiek groter en belangrijker worden voor menig organisatie.

 

shutterstock_261198209Jeeves heeft met eWMS een slimme zet gedaan: zij biedt een WMS met alle standaard functionaliteit als verlengstuk van haar ERP tegen een investering die veel lager ligt dan andere relatief prijzige WMS oplossingen.

Uiteraard maakt de interface onderdeel uit van de Jeeves WMS oplossing en extra functies voor warehouse management wordt, bij aanschaf, binnen de Jeeves ERP opgenomen, zodat het feilloos werkt binnen alle workflows. Alle belangrijke WMS functies zijn beschikbaar, zoals: work assignments, zones, inbound/outbound areas, replenishment, orderpick, cycle count, handmatige verplaatsingen etc. Jeeves eWMS werkt met de meeste scanners.

Moderne ERP software brengt zijn geld op

Het komt vaak voor, en vooral na een periode van economische tegenspoed en het uitstellen van investeringen, dat de ERP software verouderd is geraakt. De gemiddelde leeftijd van ERP software in Nederland is de afgelopen jaren opgelopen van 11 naar 13 jaren, met als kanttekening dat upgrades van de software vaak bepalend zijn voor de levensduur.

Wachten met een upgrade of vervanging kan echter vervelende gevolgen hebben. In sommige branches leidt dit zelfs tot significante verschillen in groei tussen verschillende (concurrerende) bedrijven. Onderzoek door de Aberdeen Group wijst uit dat bedrijven met moderne up-to-date ERP software duidelijk meer succesvol zijn in hun bedrijfsvoering.

Voordelen bereikt door ERP software

Laatste versie
geïnstalleerd
Oudere versie
geïnstalleerd
Reductie in operationele kosten 13% 10%
Reductie in administratieve kosten 14% 9%
Verbetering in compleetheid en on-time orders 22% 15%
Verbetering in omzetsnelheid 52% 36%
Verlaging van voorraad 17% 9%
Verbetering van doorlooptijd belangrijkste bedrijfsprocessen 22% 13%

 

Bedrijven in het middensegment, die de laatste versie van hun ERP gebruiken hebben een meer dan twee keer zo grote kans dat de software omgeving aanpasbaar is aan de actuele bedrijfsbehoeften, volgens hetzelfde onderzoek van de Aberdeen Group.

Voor het middenbedrijf biedt het Zweedse Jeeves (met ook tientallen implementaties in Nederland) een ERP oplossing dat op eenvoudige wijze klantspecifieke oplossingen biedt. Met name door de moderne structuur kan deze gemakkelijk en snel worden overgezet naar de laatste versie. Door de lage gebruikskosten en hoge prestaties onderscheidt Jeeves zich in ERP oplossingen voor middelgrote ondernemingen in handel, productie en dienstverlening.

Kijk verder op: Jeeves software.

JIS Nederland SAP Business One partner

Vanaf januari is JIS Nederland partner van SAP Business One ERP software. JIS prijst zich gelukkig met de uitbreiding van haar productportfolio. Een lang gekoesterde wens een bredere markt te bereiken, naast Jeeves ERP, wordt hiermee ingevuld.

SAP Business One ERP

Met de juist ontwikkelde Hana omgeving is SAP momenteel bezig om zich te herpositioneren op de markt. Hana is een in-memory technologie dat in de basis ERP veel meer functionaliteit biedt. De mogelijkheden tot het gebruik van adhoc KPI analyses is daarvan één van de belangrijkste.

Jeeves ERP is gepositioneerd voor het middenbedrijf, waarbij de unieke eigenschap van aanpasbaarheid een grote meerwaarde heeft.

Organisaties in het MKB met 10 tot 40 medewerkers en een wens voor meer gestandaardiseerde software zullen in SAP Business One de beste oplossing vinden. SAP Business One biedt volledige ondersteuning voor o.a.: supply chain, finance, CRM, projecten, service en multi-company.

Branche modellen

Voor project gedreven bedrijven heeft JIS Nederland op basis van SAP Business One en MARIProject een tweetal branche modellen ontwikkeld: voor zakelijke dienstverlening en voor bedrijven waar projectmatig wordt gewerkt, zoals installateurs, machinehandel en IT bedrijven.

Voor meer informatie over SAP Business One: Klik Hier

Jeeves ERP global bedrijfssysteem voor Fagerhult

Multi-Company/country management en Total Cost of Ownership staan centraal in besluit van Fagerhult AB om Jeeves ERP als global bedrijfssysteem te gaan gebruiken

JEEVES-STOCKHOLM, 3 maart 2015 —Fagerhult, één van Europa’s toonaangevende verlichting bedrijven, heeft ervoor gekozen om het gebruik van de Jeeves ERP-oplossing sterk uit te breiden, en implementeren om die reden het systeem in meerdere bedrijven in verschillende landen. Fagerhult koos de Jeeves ERP-oplossing vijf jaar geleden om logistieke processen op de twee productie-eenheden in Zweden beter te beheren. Lage kosten (TCO), flexibiliteit en gemak van upgrades waren drie belangrijke factoren die tot de initiële selectie leiden. Dezelfde voordelen speelden ook een belangrijke rol bij Fagerhults beslissing om het gebruik van diverse, verschillende ERP systemen terug te brengen naar één standaardsysteem voor verkoop en productie bij hun bedrijven in Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Polen, Frankrijk en China

Fagerhult kiest Jeeves ERP voor global gebruikDoor acquisities en autonome groei domineert Fagerhult op de Europese markt en verwacht door aanhoudende groei een mondiale speler in de markt van verlichting te worden.Momenteel heeft Fagerhult in 20 landen dochterondernemingen en, samen met vertegenwoordigers en distributeurs, een bereik van 40 landen.

 

Jeeves ERP vervangt Microsoft Dynamics AX, Visma en Scala

Fagerhults keuze om te investeren in Jeeves ERP als bedrijfssysteem zal resulteren in een meer holistische visie van de processen. Voorafgaand aan het besluit, werd verkoopautomatisering met behulp van Microsoft Dynamics AX uitgevoerd bij een reeks bedrijven, Visma binnen de businessunit detailhandel, en Scala bij de productie-eenheid in China.

“We willen de system stack vereenvoudigen en herschrijven; vele integraties zijn door de jaren heen ontstaan,” zegt Michael Atkins, unitmanager Business System en Architecture bij Fagerhult. “Een van de belangrijkste doelstellingen van dit project is om het voor onze medewerkers gemakkelijker te maken om workflows in alle delen van ons bedrijf te volgen.” Momenteel is dit moeilijk omdat verschillende systemen verschillende processen beheren en omdat de flows tussen deze systemen niet op elkaar aansluiten.”

 

Lage TCO heeft hoogste prioriteit

Bij Fagerhult is het initiatief voor een geconsolideerd systeem ontstaan tijdens het plannen van een upgrade van de bestaande systemen. Naarmate het project vorderde, werd duidelijk dat het aanzienlijkRetourn of Investment groter en complexer zou worden dan eerder verwacht. “In plaats van een belangrijke upgrade van onze systemen, besloten we te kijken naar een meer toekomstgerichte oplossing voor ons hele systeem” zei Anders Jakobsson, IT manager bij Fagerhult groep. “In een voorstudie hebben we de huidige situatie en onze toekomstige doelstellingen geanalyseerd. Het beeld dat naar voren kwam, was dat er veel te winnen is bij de consolidatie naar één systeem.
We kozen Jeeves ERP als ons primaire bedrijfssysteem vanwege zijn lage TCO, alsmede onze ervaringen met het systeem. De implementatie van Jeeves ERP zal beginnen bij de productie-eenheid in China en de retail operaties in Zweden. Vervolgens zullen diverse verkoopbedrijven in 2015 worden geïmplementeerd, waarna de overige bedrijven in 2016 worden toegevoegd. In totaal zal Jeeves ERP meer dan 600 gebruikers binnen Fagerhult ondersteunen.

Bedrijfssoftware: Excel of ERP?

Wellicht herkent u dit: Microsoft Excel voor gebruik in het administratieve en logistieke proces, naast (verouderde) ERP software. De vraag die dan naar boven komt is: tot hoever ga je met Excel? Is dit het tool om bijvoorbeeld voorraad te administreren of het orderproces uit te voeren? Een vaak gehoord antwoord is dat de (verouderde) ERP omgeving onvoldoende mogelijkheden biedt om het gevraagde proces te ondersteunen. Maar is er dan wel gekozen voor de juiste ERP software?

Moderne ERP software

Moderne ERP software ondersteunt een basis bedrijfsproces voor logistiek, productie en sommige ook voor dienstverlening. Met daarbij gelijk één opmerking: verwacht niet dat de gemiddelde ERP software willekeurige formules ondersteunt, zonder dat dit maatwerk gaat vergen.
Enkele softwareleveranciers gaan echter een stap verder en positioneren de ERP software juist in deze markt waar klantspecifieke eisen en wensen moeten worden ingevuld.

De ERP software van Jeeves maakt het bijvoorbeeldJeeves ERP screenshot mogelijk om formules te gebruiken, zoals bij Excel. Maar dan volledig geïntegreerd met de overige bedrijfs-processen en voorzien van overzichtelijke en eenvoudig bedienbare dashboards. Daarbij staan alle gegevens in een database, waardoor een hele organisatie kan werken met hetzelfde automatiseringssysteem inclusief de specifieke eigenschappen van het bedrijf. Een ´best of both worlds´ oplossing voor ondersteuning van de reguliere bedrijfsprocessen is dus mogelijk.

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Jeeves ERP software voor uw organisatie: www.jisnl.com/jeeves-erp/

Jeeves Announces Technology Partnership with EazyStock

EazyStock and Jeeves ERP Integration Offers Inventory Optimization Functionality to Jeeves ERP Customer Base

STOCKHOLM, October 30, 2014—Jeeves Information Systems AB (Jeeves), a provider of ERP software solutions for small to midmarket manufacturing and distribution companies worldwide, today announced it has partnered with EazyStock, a division of Syncron, to deliver inventory optimization to its customer base.

EazyStock, available in the cloud, comes in three editions that span the needs of small companies with a few stock locations to large supply chains that require advanced features. The solution is seamlessly integrated with the Jeeves ERP system, and quickly implemented. With its extended supply chain planning, forecasting, and replenishment functionality, Jeeves customers stand to gain improved profitability and service levels, as well as reductions in capital currently tied up in stock.

“We are thrilled that Jeeves has chosen to partner with EazyStock,” said Daniel Martinsson, business unit manager of EazyStock. “We are both working with small to midmarket manufacturing and distribution companies worldwide, and we look forward to providing support to Jeeves customers that need a powerful inventory optimization and purchasing support tool.”

“We are very happy that EazyStock has joined our extensive partner ecosystem,” said Magnus Grönvik, director of product management at Jeeves. “We will offer a standard adapter between the two solutions, making it easy and affordable for our customers to gain an integrated stock optimization and replenishment tool.”

According to Jan Kraft, CEO of GSAB, because of Jeeves and EazyStock, GSAB has improved the management of purchases, increased service levels, reduced total inventory, as well as given staff more time for value creation, such as working more with their suppliers to negotiate better terms for GSAB. “EazyStock enables us to maintain a high level of service to our customers at the lowest possible cost,” said Kraft.

ABOUT EAZYSTOCK

Syncron’s EazyStock solution is a sophisticated and easy-to-use inventory optimization solution, ERP independent, and provided in the cloud. It enables small and medium sized enterprises to optimize their supply chain planning, forecasting, and replenishment processes to reduce inventory costs, increase profitability, and to gain a competitive advantage.

For more information, visit www.eazystock.com.