erp integratie

Forterro krijgt nieuwe investeerder met Partners Group

Home » Nieuws » Forterro krijgt nieuwe investeerder met Partners Group

Holding van ERP-softwareleverancier Jeeves Information Systems heet nieuwe eigenaar welkom om een visie voor groei na te streven.

Londen, VK, 1 maart 2022 Forterro, een Europese leverancier van ERP-software en -diensten voor de industriële middenmarkt, heeft vandaag aangekondigd dat Partners Group, een toonaangevend wereldwijde investeringsbedrijf voor particuliere markten, het bedrijf heeft overgenomen van Battery Ventures voor € 1 miljard. De deal werd vorige week ondertekend en is gereed na de benodige goedkeuringen. Forterro is de holdingmaatschappij van Jeeves Information Systems AB, producent van het in Nederland bekende Jeeves ERP.

Sinds de oprichting tien jaar geleden is Forterro uitgegroeid tot meer dan 1.200 medewerkers die vanuit meer dan 40 kantoorlocaties over de hele wereld werken om door middel van gespecialiseerde ERP-softwareoplossingen en meer dan 10.000 kleine en middelgrote fabrikanten te ondersteunen. “In veel opzichten betekent die sterke groei dat het bedrijf zich nu op een omslagpunt bevindt”, zegt Dave Tabors, een private equity-partner bij Battery Ventures, dat Forterro sinds 2012 steunt. “Forterro’s prestaties als onderdeel van onze software-buyout-strategie zijn opmerkelijk en we zijn vereerd om de leiding door te geven aan Partners Group voor het volgende hoofdstuk,” zegt hij.

“In het afgelopen jaar hebben we veel tijd besteed aan het ontwikkelen van groeistrategieën en het investeren in de mensen en infrastructuur die we nodig hebben om deze gloednieuwe visie te bereiken – iets dat we ‘Forterro 3.0’ hebben genoemd,” zei Dean Forbes, CEO van Forterro. “Het laatste stukje van de puzzel was de samenwerking met een investeerder die deze visie met ons zou delen, en Partners Group is de juiste partner voor ons.”

forterro
Van links naar rechts: Simon Anliker (Partners Group); Charles Rees (Partners Group); Paul Smolinski (Forterro); Dean Forbes, (Forterro); Bilge Ogut, (Partners Group); Lara Kuendig, (Partners Group); Ivan Urosevic, (Partners Group); Simon Kohlenberger, (Partners Group)

 “Forterro heeft een ongelooflijke reis achter de rug en heeft zich ontwikkeld van een in Scandinavië gevestigde ERP-leverancier voor productie op locatie tot een extreem goed geleide, pan-Europese groep van gespecialiseerde ERP-bedrijven”, zegt Bilge Ogut, partner en hoofd private equity-technologie bij Partners Group. “We kwamen aan tafel door het vertrouwen in de kwaliteit van de producten van Forterro en de mensen erachter. Het zijn echter de groeivooruitzichten van de groep – ondersteund door de uitzonderlijke resultaten van 2021 – die ons erg enthousiast maken over onze gezamenlijke toekomst.”

De investering volgt inderdaad op een jaar van uitstekende financiële prestaties, waarbij Forterro onlangs zijn sterkste jaar in de geschiedenis van het bedrijf afsloot en vooral een opmerkelijke groei in zowel terugkerende inkomsten als EBITDA.

“We zijn klaar om meer te worden dan de som der delen”, aldus Forbes. “We sluiten ons vandaag aan bij Partners Group om een reis te beginnen naar een uniform, abonnementsgebaseerd en cloudklaar ERP-platform met een breder scala aan mogelijkheden die de industriële middenmarkt beter van dienst zullen zijn.”

OVER FORTERRO

Forterro is partner van meer dan 10.000 Europese middelgrote productiebedrijven. Sinds de oprichting in 2012 is Forterro stilletjes uitgegroeid tot een van de toonaangevende softwareleveranciers in Europa, met duidelijke footprints in elk van de beste productie-economieën van het continent, evenals regionale servicehubs en ontwikkelingscentra over de hele wereld. Forterro, met het hoofdkantoor in Londen, is de thuisbasis van een breed scala aan lokale en verticale softwareoplossingen voor de industrie – elk uniek ontwikkeld door het middensegment, voor de middenmarkt. 
Forterro is het holding bedrijf van Jeeves Information Systems AB

Ga voor meer informatie naar www.forterro.com.