erp integratie

Sales & customer Service

Sales & customer Service

ERP software powered by JIS Nederland

Of het nu gaat om het vinden van nieuwe klanten of om bestaande klanten te helpen, met Sales & Customer service beschikt u over volledige CRM functionaliteit geïntegreerd in Jeeves ERP software. Jeeves Sales & Customer Service is toepasbaar bij praktisch alle soorten bedrijven.

Inleiding

Jeeves Sales en Customer Service is gebouwd rond zeer flexibele functionaliteit voor toepassing in CRM en het verkooporderbeheer. Deze is geschikt voor elk type productie-, distributie- en/of servicebedrijf.
Er kan met productieomgevingen worden gewerkt, van make-to-stock tot make-to-order. Daarnaast kan met distributiekanalen van direct-from-inventory tot direct-from-suppliers worden gewerkt. Daarbij kan het bedrijf van afzonderlijke locaties tot meerdere locaties wereldwijd binnen Jeeves ERP worden ingericht.

Deze module is diep geïntegreerd binnen het kernsysteem. Zodoende worden klantgerichte processen en interacties gekoppeld aan kritieke transactie gegevens, waaronder openstaande orders, debiteuren, serviceorders en nog veel meer.

Aanpasbaar op het sales proces

Jeeves Sales & Customer Service wordt geleverd met ingerichte basis processen, rollen, menu´s en documenten, die eenvoudig kunnen worden aangepast op het proces van de verkoop organisatie.

Klanten kunnen eenvoudig worden onderverdeeld in categorieën en groepen voor het uitvoeren van controles, statistieken, campagnes, kortingen en nog veel meer.

Ook producten kunnen op eigen wijze worden gecategoriseerd, Op elk gewenst niveau, zoals groepen, klasse of rekening. Prijslijsten zijn beschikbaar voor elk product, met opties voor taal, eenheden, betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, levermethodes, valuta en nog veel meer.

Het verkoopteam heeft de beschikking over een real-time overzicht van alle beschikbare-en niet beschikbare artikelen en levertijden. Dit geldt ook voor variant-en seizoensartikelen.

Het is mogelijk om deze module uit te breiden met de product configurator, zodoende is het mogelijk om klanten snel en eenvoudig te ondersteunen bij het samenstellen van orderunieke producten.

Sales & customer service: CRM binnen Jeeves ERP

Inzicht en mogelijkheden

Door volledig inzicht in klant data kunnen verkoop medewerkers accuraat reageren en een hogere service graad bieden naar de klanten.

Onderdelen van Jeeves Sales & Customer Service zijn ondermeer:
• Bedrijf, contact en activiteit management (CRM)
• Campagnes, lead en prospect management
• Sales forecasting en rapportages
• Outlook integratie
• Available to promise overzicht
• Estimator (ordertool voor product samenstellingen)
• Prijs management (prijslijsten, kortingen)
• Offertes
• Verkooporders

Belangrijkste kenmerken sales & customer service

Available-to-Promise

Verkopers hebben volledig inzicht in de beschikbaarheid van producten en artikelen in uw gehele supply chain, inclusief meerdere magazijnen. De Available-to-Promise functie houdt rekening met tekorten, noodzakelijke aankopen, productie orders, geplande ontvangsten en verzendingen. Tevens wordt rekening gehouden met de doorlooptijd per product, productgroep per leverancier. Met Jeeves verzekert u zich er van dat wanneer een order wordt gemaakt, uw klanten kunnen vertrouwen op de beloofde leveringsdatum.

Estimator

De Jeeves ERP Estimator is een lichte verkoop-configurator waarmee u inschattingen kunt maken. Materialen en routes worden geselecteerd, evenals service- en onderhoudsleveringen voor standaard- of maatwerk, make-to-order producten. De inschatting biedt verkooppersoneel een 360-graden beeld van het bedrijf, inclusief een winst-verlies controle, waardoor ze efficiënter naar de offerte-fase kunnen gaan.

Offertes

Behandel een breed scala aan vereisten voor prijsafspraken en kortingsbeheer, van gedifferentieerde prijzen tot complexe kortingsmatrix. Wanneer uw klant klaar is om te kopen, kunnen offertes snel worden omgezet in bestellingen. Standaard offertes kunnen direct worden aangepast, gekoppeld worden aan e-mail contacten, lijsten of campagnes.

Jeeves sales en customer service

Claims

In Jeeves Claims voert uw claims van klanten in en zorgt daarmee dat deze worden gelogd en aangestuurd. Inclusief opmerkingen over artikelen, orders en facturen. Leg vast wat de afspraak is en welke acties moeten worden uitgevoerd. Verschillende werkstromen kunnen worden gedefinieerd, voor verschillende typen claims. In de werkstromen worden de gegevens opgeven die nodig zijn voor het plannen en bepalen hoe de activiteiten moeten worden gerapporteerd. Alles ter verbetering van de servicegraad richting de klant.

CRM

Met het CRM onderdeel binnen Jeeves ERP kunnen bedrijfs-en contactgegevens worden bijgehouden en beheerd. Er wordt onderscheid gemaakt in de soort relatie, zoals: prospect, klant of leverancier. Voor elk bedrijf u de taal beheren van artikelnamen, eenheden, betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden en leveringsmethoden.

Daarnaast kunnen externe documenten worden afgedrukt in de taal van de klant. Contactgegevens kunnen op elk gewenst moment aan een bedrijf worden gekoppeld. Net als bij bedrijfsgegevens kunnen contactpersonen worden ingedeeld op basis van status en overige selectiecriteria. Ook kunnen contactpersonen eenvoudig worden gekoppeld aan workflows, zoals een knop die een directe e-mail vanuit het systeem kan starten.

Verkoopproces

Het verkoopteam van elk bedrijf volgt een uniek verkoopproces, ondersteund door een bewezen verkoopmethodiek. Met de CRM module kan het verkoopproces worden geautomatiseerd en worden vastgelegd. Zoals het starten van workflows voor goedkeuringen en potentiële opdrachten dan de juiste datum voorzien, zodat uw verkoopinkomsten zo voorspelbaar mogelijk worden.

Lead-en prospect management

Uw verkoopteam kan verkoopkansen eenvoudig koppelen aan bedrijven en contactpersonen en daarbij uw managementteam ondersteunen om uw verkooppijplijn beter te begrijpen. Kansen kunnen worden gekoppeld aan marketingactiviteiten en campagnes, zodat u de effectiviteit van marketing beter inzichtelijk krijgt. Met statussen en velden worden de verkoopkansen bijgehouden, zoals win/loss en redenen. Ook kan worden gekozen op welk punt uw verkoopkansen worden ingevoerd in verkoopprognose rapportage.

Verkooprapportage

Met verkoopstatistieken heeft u inzicht in de stand van zaken omtrent (potentiële) omzet in uw bedrijf. De prognose kan worden bekeken om de prestaties te beoordelen op quota of de potentiële omzet en marges te voorspellen. In de pijplijnanalyse ziet u een grafische weergave van alle actieve verkoopkansen en de som van potentiële inkomsten per verkoopfase. In de node voor toekomstige inkomsten kijkt u  naar de komende jaren en kunt inkomsten plannen op basis van uw bestaande verkoopkansen, gegroepeerd per periode.

Outlook-integratie

De Outlook-agenda wordt wereldwijd veelvuldig gebruikt. Onderweg of op kantoor om bezoeken te plannen of vergaderingen te beheren, de medewerkers van het verkoopteam kunnen vertrouwen op het zien van al hun Jeeves CRM-activiteiten. Inclusief klantdetails, offertes, verkoop-kansen en contactpersoon, in de Outlook omgeving.

Rapportage activiteiten

Van uitgaande telemarketing tot binnenkomende lead follow-up. Er zijn veel activiteiten in sales en marketing die essentieel zijn om ervoor te zorgen dat uw omzetdoelstellingen worden gehaald. Met de Jeeves Sales-en Customer Service module u activiteiten bijhouden en direct koppelen aan bedrijven, contacten of verkoopkansen.

Campagnes

De sales en customer service module biedt ondersteuning voor campagnes. Zodoende kunt u distributielijsten maken van bedrijven en contactpersonen op basis van een veld of andere vastgelegde data, van branchecodes tot ingevoerde antwoorden van een eerdere campagne. Lijsten kunnen eenvoudig worden gekopieerd voor hergebruik en/of modificatie. Het is zelfs mogelijk om deze handmatig op te bouwen.

Zodra de distributielijst gereed is en bedrijven en contactpersonen aan een campagne zijn toegewezen, kunnen marketeers gerichte e-mail of post naar de contacten op de lijst sturen, gevoed door de meest up-to-date contactgegevens. Zodra de campagne is verzonden wordt automatisch de follow-up activiteit gegenereerd voor de verkoper die verantwoordelijk is. Vervolgens kunnen vanuit de follow-up resultaten worden vastgelegd en geanalyseerd.

Competitive Information System (concurrentie analyse)

Met CIS is het mogelijk om informatie van de concurrentie te verzamelen en op te slaan. Zodoende kan deze informatie worden verwerkt, van een SWOT-analyse tot productassortiment of tot financiële prestaties. Winst/verlies in prospect situaties kunnen worden gekoppeld en geven uw zodoende inzicht in de belangrijkste factoren die hebben geleid tot de uitkomst van de deal en uw positie ten opzichte van uw concurrentie.

Klantgegevens en documenten

De sales en customer service module is volledig geïntegreerd met alle andere toepassingsgebieden in het Jeeves ERP-systeem. Zodat u eenvoudig kunt linken naar belangrijke klantgegevens, zoals orders, facturen of open service issues.

De diepgaande integratie van de module met Jeeves document management zorgt ervoor dat uw verkooppersoneel altijd de meest up-to-date productinformatie, marketingacties en zakelijke sjablonen gebruikt, zoals verkoopbrieven, contracten en offertes.


Integraties en add-on’s

Jeeves ERP kan worden uitgebreid met een aantal integraties en additieve oplossingen, waarvan sommige door Jeeves zijn gebouwd. Andere zijn gebouwd in samenwerking met toonaangevende softwareleveranciers en nog andere zijn op maat gemaakt door onze product-experts, waarbij gebruik wordt gemaakt van de open architectuur, de servicebuildertool en de API service layer van het systeem. Toepassingsgebieden voor add-on’s zijn onder meer:


Jeeves ERP Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen