erp integratie

Koppeling met betaalproviders (Pay.nl) voor retourgoederen

Home » Nieuws » Koppeling met betaalproviders (Pay.nl) voor retourgoederen

Onlangs kregen we de vraag om een koppeling te maken met Pay.nl voor retourgoederen. Onze klant verkoopt 99,9% van zijn producten via de webshop deze worden verstuurd en online betaald. De afwikkeling van de betalingen wordt beheerd door Pay.nl als payment provider.

Wanneer een product voor retour is aangemeld in de webshop, dan wordt deze automatisch overgenomen in SAP Business One als retouraanvraag.

Vervolgens wordt het retour gestuurde product beoordeeld en bij akkoordbevinding volgt automatisch een vrijgave voor creditering. Daarna moet natuurlijk het bedrag retour worden geboekt.

Hiervoor heeft JIS Nederland een koppeling met Pay.nl gemaakt. Bij creditering wordt Pay.nl automatisch gebruikt om het gecrediteerde bedrag over te maken naar de opdrachtgever. Dit gebeurt op basis van de betaalreferentie die bij de initiële order is meegegeven. Menselijke fouten zijn dan ook uitgesloten en de servicegraad wordt aanmerkelijk verhoogd!

Deze koppeling is geheel volgens standaarden van SAP Business One en Pay.nl ontwikkeld met het zogenoemde API protocol. Bij upgrades blijft dan ook de functionaliteit behouden.