erp integratie

Situatie in de wereld van invloed op ERP software in Zweden

Home » Nieuws » Situatie in de wereld van invloed op ERP software in Zweden

In de huidige wereldsituatie, met de Russische invasieoorlog in Oekraïne, de brandhaarden in het Midden-Oosten en het toekomstige NAVO lidmaatschap, voelt de Zweedse samenleving de impact van deze gebeurtenissen. Overheidsstudies hebben aangetoond dat de paraatheid in Zweden momenteel tekortschiet. Daarom is er een grondig onderzoek gestart om de benodigde voorbereidingen te identificeren.

ERP paraatheid in Zweden

Binnen iets meer dan een jaar is er een opmerkelijke verandering in de behoeften en vereisten voor ERP-software. Deze evolutie heeft ook gevolgen voor de gehele keten, zoals beschreven door Forterro Jeeves in relatie tot hun ERP-software.

Het is onbetwistbaar dat alle regio’s en gemeenten noodvoorraden moeten opbouwen om klaar te zijn voor toekomstige crisissituaties of oorlogen. Deze voorraden kunnen variëren van beschermende uitrusting tot verbruiksartikelen, essentieel voor het soepel blijven functioneren van kritieke activiteiten, zoals ouderenzorg, ziekenhuizen en kinderopvang, om er slechts een paar te noemen.

Of het nu gaat om het beheren van een regulier magazijn of het opzetten van een noodmagazijn, het is cruciaal om de voorraad nauwlettend in de gaten te houden. Continu gebruikte producten moeten regelmatig worden bijgewerkt, en het is van belang dat producten met een houdbaarheidsdatum op tijd worden gebruikt en vervangen, met prioriteit voor opslaglocaties.

Een doordacht beheer van magazijnvoorraden is essentieel, of het nu gaat om het handhaven van een normaal magazijnvoorraad of het opzetten van een noodvoorraad.

“Zo’n belangrijke kwestie als paraatheid mag niet met post-it’s of Excel worden afgehandeld, dan is de kans groot dat het fout gaat. De sleutel is om effectieve systeemondersteuning te hebben waarmee u de processen kunt automatiseren en digitaliseren, zodat u handmatige handelingen vermijdt”

Bron: Zweeds overheidsonderzoek

Met de juiste erp software wordt het eenvoudig de paraatheid te vergroten

Met de juiste systeemondersteuning verzamelt u alle informatie op één en dezelfde plek en dat maakt het eenvoudiger om zowel het reguliere magazijn als uw reservemagazijn op te bouwen en te beheren. Wij hebben meerdere klanten die hiervoor Jeeves ERP gebruiken en het systeem kan geheel worden aangepast aan uw individuele wensen.
 

Voorbeelden van zaken waar Jeeves ERP mee kan helpen:

 • Picks uit het magazijn worden real-time bijgewerkt in het bedrijfssysteem, zodat het voorraadsaldo altijd correct is
 • Aankopen en bijvullen zijn eenvoudiger omdat u altijd over de juiste informatie beschikt
 • Met behulp van de netto behoefte berekening worden automatisch aankoopvoorstellen gegenereerd wanneer het saldo laag is. Bovendien kan de inkooporder op zijn beurt automatisch naar de leverancier worden verzonden
 • Het systeem houdt ook de houdbaarheidsdatums bij en stelt de volgorde voor waarin het materiaal moet worden gepickt, of het nu uit het reguliere magazijn of uit het stand-by magazijn moet worden gehaald.
 • Jij brengt het magazijn op orde doordat het systeem bijhoudt waar alles zich bevindt
 • Inventarisatie is iets anders dat veel eenvoudiger wordt, omdat het kan worden gedaan met behulp van mobiele apparaten en rechtstreeks in het systeem kan worden gerapporteerd
 • Als je meerdere lagen hebt, kun je alle lagen op dezelfde plek zien, wat ook een groot voordeel is
 • Als er iets misgaat of iets moet worden teruggeroepen, is er standaard traceerbaarheid, zodat u kunt zien waar het materiaal op voorraad is of zijn weg heeft gevonden in leveringen
 • U kunt eenvoudig mobiele apparaten aansluiten, dashboards bouwen of het systeem volledig naar uw wensen aanpassen
 • Uiteraard verwerkt het systeem ook magazijnen van derden en EDI-bestellingen
   
Als u wilt weten hoe Jeeves ERP een verhoogde paraatheid kan ondersteunen, neem dan contact met ons op!

(bron: Forterro Jeeves – december 2023)