erp integratie

Internet of Things – Ik heb een nieuwe wasmachine!

Home » Nieuws » Internet of Things – Ik heb een nieuwe wasmachine!

Ik heb vorige week een nieuwe wasmachine gekocht, geloof het of niet, deze is verbonden met internet en ik (!) heb er een app van op mijn telefoon.

De wasmachine geeft aan wanneer het wasprogramma is afgerond maar ook wanneer het zeepcompartiment (ja, deze doseert zelf op basis van gewicht van het wasgoed) bijna leeg is.

Uiteraard komt de wasmachineapp ook met een optie om direct een bestelling bij Ariël te plaatsen. En daar zit natuurlijk een nieuwe markt. Iedereen die ik 10 jaar geleden had verteld dat ik een contract zou kunnen afsluiten bij Ariël en dat mijn wasmachine de bestelling zou doen zou mij voor gek verklaren ! En nu is het realiteit.

Dit is een heel praktisch voorbeeld vanuit Business naar Consumer. Echter zien we bij JIS Nederland nu ook de vraag meer uit B2B komen. Een van onze klanten in de automotive industrie kwam met de vraag om grijpvoorraad , bij zijn klanten, geautomatiseerd op pijl te houden, door met 2 bakken te werken wordt er een automatisch een order geplaatst wanneer 1 bak leeg is. Hierdoor maakt hij (en zijn klant) niet alleen een efficiency slag maar wordt ook concurrentie, die deze oplossing niet bied, buiten spel gezet.

We zien ook machines die spareparts nodig hebben, servicebeurten op basis van gebruik/verbruik,  afrekenen per gebruik/verbruik etc. etc.

Doordat steeds meer apparaten een koppeling met het internet hebben worden de mogelijkheden ook steeds groter op processen te automatiseren. Dit zorgt voor:

  • Simpele en geautomatiseerde processen;
  • Storingen oplossen voordat ze voor uitval zorgen;
  • Ontzorgen van (spare)parts voorraden;
  • Minder repeterende werkzaamheden;
  • Minder fouten;
  • Etc.

Daag ons uit !

Doordat SAP Business One een framework heeft waarmee wij praktisch elk “Thing” kunnen koppelen zijn de mogelijkheden eindeloos. Heeft u een “Thing” waarvan u benieuwd bent naar de mogelijkheden ? Daag ons uit, we koppelen en demonstreren het live !! (uiteraard volledig vrijblijvend !)