erp integratie

Van Duijnen kiest SAP Business One ERP

Home » Nieuws » Van Duijnen kiest SAP Business One ERP

De geschiedenis van Van Duijnen Koffie B.V. gaat meer dan 75 jaar terug en begint bij – wie anders – meneer Van Duijnen,

die zijn loopbaan begon als stagiair bij een handelsbedrijf in Amsterdam. Van Duijnen was een echte pionier: hij haalde als één van de eersten de koffieautomaat vanuit Amerika naar Nederland. Hij zette z’n beste technici aan het werk om de automaten te doorgronden, verder te ontwikkelen en zelf te bouwen. En met succes. 75 jaar na de start van het bedrijf is Van Duijnen Koffie – inmiddels de Van Duijnen Groep en gevestigd in Almere – nog steeds een grote naam in de koffiebranche. Onder de Van Duijnen Groep vallen tegenwoordig ook de bedrijven Horeca Techniek Nederland en Van Duijnen Horeca Service.

SAP Business One HANA bij JIS Nederland

Voor de gehele Van Duijnen Groep is JIS Nederland in 2020 gestart met een groot automatiseringsproject. JIS kwam op het juiste moment met SAP Business One. Het vorige systeem ondersteunde niet meer alle processen. Bovendien is destijds veel maatwerk geleverd om het systeem passend te maken. Dat maatwerk werd niet meer onderhouden. Voor Van Duijnen was dit dus het juiste moment om over te stappen naar nieuwe software waarmee meer dan 100 gebruikers zowel op kantoor als op afstand goed kunnen werken. Die ERP-software is gevonden bij JIS. Al tijdens het eerste gesprek was er een goede ‘klik’ tussen Van Duijnen en JIS, met name door de voorgestelde aanpak. Gedurende een uitgebreid selectietraject werd aangetoond dat SAP Business One HANA de beste was. Inmiddels is Van Duijnen helemaal up and running, inclusief een koppeling met hun webshop in Magento 2.

SAP Business One HANA, een perfect passende oplossing

Naast SAP Business One HANA zet JIS voor de Van Duijnen Groep tools van derden in om de oplossing perfect passend te maken. En ook de volledige implementatie neemt JIS op zich. Het systeem ondersteunt het gehele bedrijfsproces – van verkoop tot administratie, van service tot voorraad. In het magazijn wordt gebruik gemaakt van scanning voor inkomende en uitgaande goederen. Verder heeft de Van Duijnen Groep realtime inzicht in relevante informatie. Denk aan de exacte koffie-afname bij klanten, zodat hier het aanbod en de service op aangepast kunnen worden. Door gebruik te maken van de HANA-versie van SAP Business One kunnen namelijk eenvoudig analyses worden ingericht ten behoeve van directie, management, planners, verkoop en meer. En dat alles veilig in de cloud.

Service en onderhoud inplannen

Verder wordt in de software gebruik gemaakt van Field Service Management. Via SAP Business One HANA kan service en onderhoud worden ingepland. Het systeem geeft automatisch een seintje door aan een monteur, die niet alleen hoort wat er aan de hand is maar ook welk materiaal ervoor nodig is om de storing te verhelpen én hoe laat hij bij de klant verwacht wordt. Als de storing verholpen is, laat de monteur het onderhoud aftekenen door de klant. Daarna wordt in SAP Business One HANA direct de serviceopdracht en eventueel ook de factuur afgehandeld.

Meer weten over SAP Business One HANA door JIS Nederland?

Met SAP Business One HANA, professioneel ondersteund door de consultants van JIS, loopt de Van Duijnen Groep voorop in de markt. Wilt u meer weten over dit project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.