Sales & customer Service

Sales & customer Service

ERP software powered by JIS Nederland

Of het nu gaat om het vinden van nieuwe klanten of om bestaande klanten te helpen, met Sales & Customer service beschikt u over volledige CRM functionaliteit geïntegreerd in Jeeves ERP software. Jeeves Sales & Customer Service is toepasbaar bij praktisch alle soorten bedrijven.

Inleiding

Het toepassingsgebied van Jeeves Sales en Customer Service is gebouwd rond zeer flexibele functionaliteit voor verkooporderbeheer. Deze is geschikt voor elk type productie-, distributie- en/of servicebedrijf.
Er kan met productieomgevingen worden gewerkt, van make-to-stock tot make-to-order. Daarnaast kan met distributiekanalen van direct-from-inventory tot direct-from-suppliers worden gewerkt en bedrijfscomplexiteit van afzonderlijke locaties tot meerdere locaties wereldwijd.

De module is diep geïntegreerd binnen het kernsysteem. Zodoende kunt u de klantgerichte processen en interacties koppelen aan kritieke transactionele gegevens, waaronder openstaande orders, debiteuren, serviceorders en nog veel meer.

Aanpasbaar op het sales proces

Jeeves Sales & Customer Service wordt geleverd met voorgedefinieerde processen, rollen, menu´s en documenten, die alle eenvoudig kunnen worden aangepast op het bestaande proces van de verkoop organisatie.

Klanten kunnen eenvoudig worden onderverdeeld in verschillende categorieën en groepen voor het uitvoeren van controles, statistieken, kortingen en nog veel meer.

Ook producten kunnen op eigen wijze worden gecategoriseerd, Op elk gewenst niveau, zoals groepen, klasse of rekening. Prijslijsten en andere indelingen zijn beschikbaar voor elk product, met daarbij opties voor taal, eenheden, betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, levermethode, valuta en nog veel meer.

Het verkoopteam heeft de beschikking over een real-time overzicht van alle beschikbare-en niet beschikbare artikelen en levertijden. Dit geldt ook voor variant-en seizoensartikelen.

Het is mogelijk om deze module uit te breiden met de product configurator, zodoende is het mogelijk om klanten te ondersteunen bij het samenstellen van orderunieke producten.

Inzicht en mogelijkheden

Door volledig inzicht in de klant data kunnen verkoop medewerkers meer accuraat reageren en een hogere service graad bieden naar de klanten.

Onderdelen van Jeeves Sales & Customer Service zijn ondermeer:
• Bedrijf, contact en activiteit management (CRM)
• Campagnes, lead en prospect management
• Sales forecasting en rapportages
• Outlook integratie
• Available to promise overzicht
• Estimator (ordertool voor product samenstellingen)
• Prijs management (prijslijsten, kortingen)
• Offertes
• Verkooporders

Belangrijkste kenmerken sales & customer service

Available-to-Promise

Verkopers hebben volledig inzicht in de beschikbaarheid van producten en artikelen in uw gehele supply chain, inclusief meerdere magazijnen. De Available-to-Promise functie houdt rekening met tekorten, noodzakelijke aankopen, productie orders, geplande ontvangsten en verzendingen. Tevens wordt rekening gehouden met de doorlooptijd per product, productgroep per leverancier. Met Jeeves verzekert u zich er van dat wanneer een order wordt gemaakt, uw klanten kunnen vertrouwen op de beloofde leveringsdatum.

Estimator

De Jeeves ERP Estimator is een lichte verkoop-configurator waarmee u inschattingen kunt maken. Materialen en routes worden geselecteerd, evenals service- en onderhoudsleveringen voor standaard- of maatwerk, make-to-order producten. De inschatting biedt verkooppersoneel een 360-graden beeld van het bedrijf, inclusief een winst-verliescontrole, waardoor ze efficiënter naar de offerte-fase kunnen gaan.

Offertes

Behandel een breed scala aan vereisten voor prijsafspraken en kortingsbeheer, van gedifferentieerde prijzen tot complexe kortingsmatrices. Wanneer uw klant klaar is om te kopen, kunnen offertes snel worden omgezet in bestellingen. Direct kunnen standaard offertes worden aangepast, evenals ze te koppelen aan e-mail contacten, lijsten of campagnes.

Claims

In Jeeves Claims voert uw claims van klanten in en zorgt daarmee dat deze worden gelogd. Inclusief opmerkingen over artikelen, orders en facturen. Leg vast hoe deze moeten worden vereffend en welke acties moeten worden uitgevoerd. U kunt verschillende werkstromen definiëren, voor verschillende typen claims en hierin de gegevens opgeven die nodig zijn voor het plannen en bepalen hoe de activiteiten moeten worden gerapporteerd.

CRM

Met het CRM onderdeel binnen Jeeves ERP kunnen bedrijfs-en contactgegevens worden bijgehouden en beheerd. Het systeem stelt u in staat om potentiële klanten eenvoudig te onderscheiden van bestaande klanten en vervoerders van leveranciers. Voor elk bedrijf u de taal beheren van artikelnamen, eenheden, betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden en leveringsmethoden.

Daarnaast kunnen externe documenten worden afgedrukt in de taal van de klant. Contactgegevens kunnen op elk gewenst moment aan een bedrijf worden gekoppeld. Net als bij bedrijfsgegevens kunnen contactpersonen worden ingedeeld op basis van status en overige selectiecriteria. Ook kunnen contactpersonen eenvoudig worden gekoppeld aan workflows, zoals een knop die een directe e-mail vanuit het systeem kan starten.

Verkoopproces

Het verkoopteam van elk bedrijf volgt een uniek verkoopproces, ondersteund door een bewezen verkoopmethodiek. Met de CRM module kan het verkoopproces worden geautomatiseerd en worden vastgelegd. Zoals het starten van workflows voor goedkeuringen en potentiële opdrachten dan de juiste datum voorzien, zodat uw verkoopinkomsten zo voorspelbaar mogelijk worden.

Lead-en prospect management

Uw verkoopteam kan verkoopkansen eenvoudig koppelen aan bedrijven en contactpersonen en daarbij uw managementteam ondersteunen om uw verkooppijplijn beter te begrijpen. Kansen kunnen worden gekoppeld aan marketingactiviteiten en campagnes, zodat u de effectiviteit van marketing beter inzichtelijk krijgt. Met statussen en velden worden de verkoopkansen bijgehouden, zoals win/loss en redenen. Ook kan worden gekozen op welk punt uw verkoopkansen worden ingevoerd in verkoopprognose rapportage.

Verkooprapportage

Met verkoopstatistieken heeft u inzicht in de stand van zaken omtrent (potentiële) omzet in uw bedrijf. De prognose kan worden bekeken om de prestaties te beoordelen op quota of de potentiële omzet en marges te voorspellen. In de pijplijnanalyse ziet u een grafische weergave van alle actieve verkoopkansen en de som van potentiële inkomsten per verkoopfase. In de node voor toekomstige inkomsten kijkt u  naar de komende jaren en kunt inkomsten plannen op basis van uw bestaande verkoopkansen, gegroepeerd per periode.

Outlook-integratie

De Outlook-agenda wordt wereldwijd veelvuldig gebruikt. Onderweg of op kantoor om bezoeken te plannen of vergaderingen te beheren, de medewerkers van het verkoopteam kunnen vertrouwen op het zien van al hun Jeeves CRM-activiteiten. Inclusief klantdetails, offertes, verkoop-kansen en contactpersoon, in de Outlook omgeving.

Rapportage activiteiten

Van uitgaande telemarketing tot binnenkomende lead follow-up. Er zijn veel activiteiten in sales en marketing die essentieel zijn om ervoor te zorgen dat uw omzetdoelstellingen worden gehaald. Met de Jeeves Sales-en Customer Service module u activiteiten bijhouden en direct koppelen aan bedrijven, contacten of verkoopkansen.

Campagnes

De sales en customer service module biedt ondersteuning voor campagnes. Zodoende kunt u distributielijsten maken van bedrijven en contactpersonen op basis van een veld of andere vastgelegde data, van branchecodes tot ingevoerde antwoorden van een eerdere campagne. Lijsten kunnen eenvoudig worden gekopieerd voor hergebruik en/of modificatie. Het is zelfs mogelijk om deze handmatig op te bouwen.

Zodra de distributielijst gereed is en bedrijven en contactpersonen aan een campagne zijn toegewezen, kunnen marketeers gerichte e-mail of post naar de contacten op de lijst sturen, gevoed door de meest up-to-date contactgegevens. Zodra de campagne is verzonden wordt automatisch de follow-up activiteit gegenereerd voor de verkoper die verantwoordelijk is. Vervolgens kunnen vanuit de follow-up resultaten worden vastgelegd en geanalyseerd.

Competitive Information System

Met CIS is het mogelijk om informatie van de concurrentie te verzamelen en op te slaan. Zodoende kan deze informatie worden verwerkt, van een SWOT-analyse tot productassortiment of tot financiële prestaties. Winst/verlies in prospect situaties kunnen worden gekoppeld en geven uw zodoende inzicht in de belangrijkste factoren die hebben geleid tot de uitkomst van de deal en uw positie ten opzichte van uw concurrentie.

Klantgegevens en documenten

De sales en customer service module is volledig geïntegreerd met alle andere toepassingsgebieden in het Jeeves ERP-systeem. Zodat u eenvoudig kunt linken naar belangrijke klantgegevens, zoals orders, facturen of open service issues.

De diepgaande integratie van de module met Jeeves document management zorgt ervoor dat uw verkooppersoneel altijd de meest up-to-date productinformatie, marketingacties en zakelijke sjablonen gebruikt, zoals verkoopbrieven, contracten en offertes.

Jeeves ERP Nieuws

Jeeves ERP versie 6.4

Jeeves Information Systems heeft zojuist Jeeves ERP versie 6.4 uitgebracht. Dit is de nieuwste uitgave van de versie 6 reeks. Daarbij worden drie a vier versies per jaar uitgebracht.

Meer lezen