Intercompany transacties

Jeeves Intercompany Transactions

Jeeves ICT (Intercompany Transacties) maakt het mogelijk voor bedrijven met verspreide structuren om als één entiteit te werken met klanten.

Jeeves Intercompany Transactions

ERP software powered by JIS Nederland

De Jeeves Intercompany Transactions-functie (ICT) maakt het mogelijk voor bedrijven met complexe, geografisch verspreide structuren om als één entiteit te werken met klanten. Klantorders en replenishment van magazijnen volgen één geautomatiseerd proces, waardoor alle transacties automatisch plaatsvinden die nodig zijn voor zowel de verkoop- als de leveringslocaties.

De informatie-uitwisseling in het bestelproces binnen de bedrijven is volledig geautomatiseerd. Dit omvat klant- en voorraadorders en facturatie. Als er orderdetails veranderen, zoals het verkopende bedrijf, de orderhoeveelheid of de prijs, zal Jeeves ICT de orderdetails voor het leverende bedrijf direct bijwerken. Het is ook mogelijk voor het leverende bedrijf om wijzigingen aan te brengen die van invloed zijn op de verkopende onderneming.

Jeeves ICT biedt een volledig transparant beeld van al uw bedrijven, zodat gebruikers informatie over artikelvoorraad op alle leverende sites kunnen zien, evenals de voorraadreserveringen van de diverse bedrijven.

Voordelen intercompany transactions

  • Verlaag voorraadkosten.
  • Verkort doorlooptijden.
  • Verbeter de klantenservice en geef nauwkeurigere leveringsdatums.
  • Behoud de gegevensintegriteit voor meerdere verkopende en leverende bedrijven.
  • Volg en meet de financiële impact van vraag en aanbod in alle bedrijfsonderdelen.
  • Krijg een nauwkeurig overzicht van het voorraadsaldo vanaf elke locatie.
  • Verlaag aanzienlijk de administratieve werklast die nodig is om te verkopen via meerdere kanalen.
Jeeves ICT

Branche oplossingen

Standaard bedrijfssoftware voor uw business

Elke branche heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en vraagt daarom ook voor specifieke ondersteuning van de bedrijfsprocessen. JIS Nederland heeft diverse branche modellen beschikbaar. ERP software met standaard oplossingen voor o.a. complexe (groot)handel, discrete productie, projectgestuurde bedrijven of machinebouw.

Contact ons om te horen of wij voor uw bedrijf de juiste software oplossing hebben.

Functies

Ondersteunt logistieke complexiteit

Jeeves ICT stelt complexe bedrijfsnetwerken in staat om als één leverancier voor klanten te functioneren. Er is geen limiet aan het aantal verkopende en leverende bedrijven. Het systeem stelt bedrijven zelfs in staat om tegelijkertijd als verkoop- en leverend bedrijf te functioneren. Het staat ook de verkopende bedrijven toe om artikelen van meerdere leverende bedrijven (d.w.z. multi-leg intercompany transfers) te kopen.

Voorraad transparantie

Het verkopende bedrijf kan de voorraadsaldi bekijken bij alle leverende bedrijven, waardoor het de mogelijkheid krijgt om veel nauwkeuriger leverdata te beloven.

Bestelorder transparantie

Jeeves intercompany transactions geeft uw medewerkers en uw klanten real-time inzicht in de status van hun bestellingen in de gehele waardeketen, inclusief prijs, hoeveelheid en leverdatum.

Automatisch gegenereerde orders

Wanneer een klantorder wordt ingevoerd bij het verkopende bedrijf, kan er automatisch een aankoop- of productieorder worden gemaakt. Een overeenkomstige klantorder wordt vervolgens gemaakt bij het leverende bedrijf. De bestelling wordt eenmaal ingevoerd, op slechts één plaats en elimineert het risico op fouten.

Automatisch ontvangen leveringen

De doorlooptijden worden drastisch verkort omdat leveringen bij het verkopende bedrijf worden ontvangen in combinatie met het ophalen of vrijgeven van de klantorder bij het leverende bedrijf.

Automatisch gegenereerde leveranciersfacturen

Het systeem genereert automatisch leveranciersfacturen in het verkopende bedrijf, waardoor de administratieve workload wordt verminderd.

Gecentraliseerd en ‘rule-based’ data management

Artikel-, leveranciers- en klantdata kunnen centraal worden bijgehouden en eenvoudig naar alle bedrijven worden gekopieerd. Jeeves ICT kan ook worden geconfigureerd met regels die alleen wijzigingen in bestellingen in een bepaalde status of door bepaalde gebruikers toestaan. Hierdoor beschermt u de kwaliteit van de data en vermindert u extra inspanningen op gebied van databeheer.

Flexibel prijsbeheer

‘Out of the box’ berekent Jeeves ICT de orderprijzen op basis van de prijslijst van de leverende business unit. Jeeves ICT biedt ook flexibele mapping tools die bedrijven helpen hun marges beter te beheersen. Prijzen kunnen worden berekend door een procentuele verhoging van de verkoopprijs, de nettoprijs, een adviesverkoopprijs of zelfs op basis van werkelijke kosten.

Multicurrency

Jeeves ERP kan bedrijven helpen bij het beheren van meerdere valuta’s en wisselkoersen. In ICT kunnen vaste, overeengekomen wisselkoersen per valuta worden gebruikt en beheert wanneer wordt gehandeld tussen verschillende business units.

Vrijheid in setup van ICT

Jeeves ICT kan worden opgezet voor meerdere bedrijven in dezelfde database, verschillende bedrijven in verschillende databases of eventueel worden geïntegreerd met een ander ERP-systeem. De verschillende setup mogelijkheden van Jeeves ICT bieden veel flexibiliteit voor de manier waarop deze moet worden geïmplementeerd.

Logboek

Jeeves ICT registreert automatisch wijzigingen in bestellingen, of het nu gaat om prijs, leverdatum, hoeveelheid of bestelstatus. Dit logboek helpt medewerkers beter om te gaan met vragen van klanten met betrekking tot de status van hun bestelling, en sneller wijzigingen te kunnen doorvoeren.


Jeeves ERP Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen