Handelsbedrijf

Jeeves voor het handelsbedrijf

Gericht op handel, groothandel en tussenpersonen.

ERP voor het handelsbedrijf: wij weten wat nodig is.


De veranderende kooppatronen van vandaag hebben in grote mate invloed op de groothandel. Drijvende krachten, zoals technologische ontwikkelingen,
een groeiende e-commerce en toenemende internationalisering creëren zowel kansen als uitdagingen. De toegenomen wereldwijde concurrentie en het handelen en zoeken naar informatie over het web, beïnvloedt iedereen in de industrie waardoor marges onder druk komen te staan. Om de concurrentie het hoofd te bieden en nieuwe kansen te creëren is het noodzakelijk om een effectieve logistieke stroom door de hele keten te verkrijgen. Daarbij moet bijvoorbeeld worden gekeken naar: een forecast management dat continu marktschommelingen aanvoelt, onbeperkte mogelijkheden met
betrekking tot gedifferentieerde prijzen en kortingen; private labeling / verpakking, track/trace en meer. Via een flexibel erp-systeem moet dit op een
kosten- effectieve manier worden afgehandeld om zodoende maximale toegevoegde waarde te bieden aan klanten.

Wat Jeeves ERP bijzonder maakt is de zeer intelligente en model gedreven architectuur. Door de krachtige architectuur en het innovatieve ontwikkelplatform, krijgt u een unieke combinatie van voordelen in één en hetzelfde bedrijfssysteem.

Zo kunnen wij u helpen

Met onze branche-oplossing voor handel en groothandel kunt u omgaan met de hedendaagse uitdagingen en … nog veel meer. Met Jeeves multi-company management kunt u distributie en handel in meerdere bedrijven en meerdere magazijnen laten plaatsvinden. Per onderdeel geoptimaliseerd voor het beheren van prognoses, serviceniveaus, kalenders, pick-tijden en het WMS.

De oplossing is aangepast voor uw branche. Daarnaast helpen wij u graag met een oplossing op maat, specifiek voor uw bedrijf, met specifieke vereisten voor verhoogde winstgevendheid. Zodat het ERP voldoet aan uw organisatie, voor vandaag en voorbereid op waar de organisatie morgen wil zijn.

Hier zijn enkele functies voor uw bedrijf:

CRM, assortiment/ketenbeheer, EDI, E-commerce, flexibele prijs/korting-beheer, betaal planning, provisie, traceerbaarheid, workflow, ICT, campagnes, seizoenen, documentbeheer.

Prognoses, offertes, Supplychain management, contractmanagement, transportplanning, leveranciersportaal.

Opdracht gestuurde WMS-oplossing, magazijnhubs, transportkalender, levering-optimalisatie etc.

ASSORTIMENT EN KETENCONTROLE IN HET HANDELSBEDRIJF

We zien dat de toegenomen wereldwijde concurrentie en met name de mogelijkheid om online te winkelen en te zoeken naar informatie invloed heeft op iedereen in de industrie, met name door de kleinere marges. De kracht om de juiste producten, in de juiste hoeveelheid op voorraad te hebben en op de juiste wijze voor klanten beschikbaar te maken kan alleen door automatisering worden opgelost en is daarmee één van de beste manieren om concurrerend te zijn.

Supply chain planning en beheer

Forecasting kan op verschillende manieren worden verkregen ; rechtstreeks in Jeeves, met continue runs door het lezen van cumulatieve statistieken en dit aan te passen met nieuwe aannames of bijvoorbeeld door middel van EDI , portals en via software van derden zoals EazyStock.

De prognoses worden per magazijnen verzameld en deze worden samengevoegd tot één masterplan ; wat op zijn beurt de basis vormt voor de inkoopstrategie. Voor elk magazijn – in plaats daarvan wordt informatie verkregen over de veiligheidsvoorraden, het aantal picks, het serviceniveau, doorlooptijden, dekkingsdagen en financiële consequenties. Vervolgens wordt de behoefte berekend en volgt een automatisch gegenereerd voorstel. Of vanuit het groepsperspectief, waar het masterplan van het bedrijf een prognose vormt voor het moederbedrijf.

Jeeves beheert assortimenten op meerdere niveaus en biedt de mogelijkheid om producten en aanbiedingen in verschillende ketens te controleren. Unieke prijzen en kortingen, verpakkingen, getimede assortimenten, campagnes, pakketten, prognoses en documenten. Combineer dit met de verschillende classificaties van klanten en het betekent dat unieke aanbiedingen voor de diverse klanten kunnen worden gemaakt.

CRM/SRM

In een geglobaliseerde markt is het voor een handelsbedrijf belangrijk om uitgebreide service en toegevoegde waarde voor haar klanten te geven. Evenals het hebben van volledige controle over leveranciers en hun aanbod. Door relatiebeheer zullen relaties worden gekoesterd, nieuwe kansen gecreëerd en kan actie ondernemen om de winstgevendheid te vergroten.

Relaties koesteren

Met Jeeves CRM voelt uw klant dat ze centraal staat. U kunt vragen binnen enkele seconden beantwoorden en bied nieuwe producten en diensten aan op
basis van ervaring en geschiedenis. Je regelt alles vanaf een soort van klantenkaart: van business opportunity’s, financiële administratie of bijvoorbeeld
klachten.

De CRM-functionaliteit omvat onder andere een prikbord, activiteiten (to-do’s), documenten, mail, prijsbeheer, projecten, campagnes, offertes, specifieke instructies en leveringen voor zowel B2C als B2B- oplossingen.

Jeeves SRM is het equivalent voor leveranciers. Leverancier specifieke informatie kan bijvoorbeeld zijn: aanvragen, overeenkomsten, instructies, statistieken, beoordelingen en prognoses van leveranciers.