erp integratie

Verkoop

Verkoop

ERP software powered by JIS Nederland

Met SAP Business One haalt u alle tools in huis om uw volledige verkoop-proces en klantlevenscyclus efficiënt te beheren. Van offertes tot orders, van leveringen tot facturen: dankzij de uitgebreide functionaliteit van SAP Business One leidt u het volledige proces van order tot betaling in goede banen.

SAP Business One biedt flexibiliteit bij het opstellen van marketing-documenten tijdens het verkoopproces. U kunt subtotalen creëren en overal vrije tekst invoeren of aanbevolen alternatieve artikelen weergeven. Bovendien berekent u vlot de brutowinst per offerte en ziet u welke verkoopprijs een klant laatst werd aangeboden. Eens uw marketingdocument klaar is, exporteert u het makkelijk naar Microsoft Word.

Bij het invoeren van verkoop-orders kunt u in het geval van tekorten een volledig overzicht oproepen van de voorraad van een artikel in diverse magazijnen. Via de functionaliteit ‘Available- to-Promise’ kiest u uit een lijst met alternatieve artikelen of laat u een item gedeeltelijk leveren. Bovendien is het mogelijk om orders te maken met verschillende leverdatums en verzendadressen, waardoor u zelfs automatische bestellingen kunt aanmaken voor directe verzending.

Retouren aanmaken via verkoop afdeling

Met de returndocumenten kunt u retouren – inclusief retouren voor herstellingen – op verschillende manieren afhandelen, met of zonder krediet. De factuurfunctionaliteit creëert automatisch de bijbehorende journaalpost. Zo kunt u een automatisch ontvangstbewijs creëren als de klant een deel van de factuur meteen betaalt. De wizard voor aanmaningen maakt meerdere soorten brieven per klant en houdt een volledige aanmaningshistoriek bij. Bovendien kan de wizard op regelmatige tijdstippen, bijvoorbeeld elke maand of elke week, nagaan welke facturen openstaan.

Diensten

Verkoop dashboard: modern, grafisch en overzichtelijk

Tijdens het leveringsproces kan de verzendafdeling via SAP Business One vlot de nodige verpakkingsinformatie creëren. Ze kan de status van de zending snel en gemakkelijk opvolgen en van zodra een zending is geleverd, worden de aantallen in het magazijn automatisch bijgewerkt.

SAP Business One Nieuws

Webclient voor SAP Business One

SAP Business One Web Client biedt het beste van twee werelden: gebaseerd op de ontwerpprincipes van SAP Fiori en de kernprocessen en bedrijfslogica van SAP Business One.

Meer lezen