Scanning for small business

Steeds vaker zien we de wens van kleinere organisaties om gebruik te maken van barcode scanning in het magazijn. Bij de kassa is het al heel gewoon, maar in het magazijn komt het nog relatief weinig voor.

Dat heeft alles te maken met mogelijkheden en prijzen. Van oudsher wordt scanning gebruikt bij grote organisatie met de desbetreffende budgetten. Onhaalbaar voor het kleinere MKB. Tegenwoordig zijn mobiele scan apparaten niet meer heel erg duur en opent zicht daarmee ook de mogelijkheid om deze in de bedrijfssoftware te integreren.

Over SAP Business One JIS Nederland heeft op basis van SAP Business One software een interessante oplossing gemaakt waarbij het mogelijk is om barcode scanning te laten samenwerken met de basis SAP Business One software.

Vraag:

De producten hebben geen label of etiket, echter gebruik ik schap kaartjes. Als ik samen met de klant door de winkel ga en het mandje vul moet ik bij de kassa alles weer opzoeken. Kan dat niet anders ?

Oplossing:

De vergelijking werd direct al gemaakt met de scanner van de supermarkt. Op basis hiervan hebben wij een gebruiksvriendelijke scan methode ontwikkeld.

De barcode op het schap kaartje wordt gescand, het aantal wordt ingegeven. Dit herhaald zich totdat de klant alle artikelen heeft. De scanner wordt vervolgens bij de balie uitgelezen in SAP Business One en de order staat klaar.

Tevens handig bij grijpvoorraad !

Om niet voorraadhoudende artikelen te scannen, de benodigde aantallen in te voeren en dan als inkoopbestelling aan te maken !

Uiteraard werkt de oplossing ook met standaard barcodes die al op producten aanwezig zijn !