erp integratie

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer

ERP software powered by JIS Nederland

Verwerk zonder moeite verschillende voorraadniveaus en beheer alle artikelen, prijslijsten, speciale prijsafspraken, voorraadverplaatsingen tussen magazijnen en voorraadtransacties met SAP Business One voorraadbeheer.

Voorraadbeheer en distributie

Met de voorraadfuncties van SAP Business One kunt u nauwkeurig inkomende en uitgaande leveringen, master data per artikel en prijslijsten beheren. Bovendien kunt u ook alternatieve artikelen definiëren, voorraadaantallen aanpassen, voorraadkosten herwaarderen op basis van actuele marktwaarden, periodieke tellingen uitvoeren en picklijsten creëren voor openstaande klantenorders.

Master data per artikel

Met deze functionaliteit definieert u voorraadartikels uit productie of inkoop, of artikels die niet op voorraad kunnen worden gehouden (zoals arbeid, reizen en vaste activa).

Het is ook mogelijk om standaardinformatie over een artikel te beheren: de leverancier, de maateenheid voor in- en verkoop, de belastingstatus en meer. Voorraadartikelen kunnen bovendien in meerdere magazijnen worden opgeslagen.

SAP Business One ondersteunt ook verschillende voorraadwaarderingsmethoden voor elk afzonderlijk artikel. De huidige ondersteunde methoden zijn: standaardkosten, voortschrijdend gemiddelde en FIFO (first in, first out).

De planningsdetails worden ook bijgehouden binnen de master data van het artikel. U kunt een inkoopmethode (bijvoorbeeld ‘maken’ of ‘kopen’) definiëren of een interval kiezen voor de inkoop van het artikel (bijvoorbeeld maandelijks, wekelijks of dagelijks). Daarnaast bepaalt u ook makkelijk de seriegrootte, het aantal minimumorders en de gemiddelde doorlooptijd van een lead.

Serienummers en batches

Op basis van templates maakt u automatisch serienummers aan. Dat is echter ook handmatig mogelijk. In dat geval worden de nummers enkel toegewezen bij de vrijgave van een artikel uit de voorraad of optioneel bij elke transactie. U kunt ook batches toewijzen aan producten en deze rangschikken naargelang houdbaarheid (of een ander kenmerk). De batches voor deze producten kunt u vervolgens gebruiken voor klantenorders, leveringsbonnen en voorraadverplaatsingen.

Voorraadwaarderingen

In bepaalde marktsituaties kan het soms noodzakelijk zijn om uw voorraad op een andere manier te waarderen. Via de rapportfunctie voor het bijwerken van voorraadwaarderingsmethoden, kunt u gemakkelijk artikelen uit een lijst selecteren en de ene waarderingsmethode vervangen door een andere.

Diensten

Voorraadbeheer: locaties

Binnen een magazijn zijn meerdere locatieniveaus mogelijk, waardoor het mogelijk is om een goederenvoorraad aan te leggen op verschillende binlocaties. U kunt deze locaties binnen het magazijnbeheer configureren op basis van specifieke parameters, beperkingen en benodigdheden.

Voorraadtelling

In grote magazijnen zijn voorraad tellingen vaak schering en inslag. Deze functie van SAP Business One stroomlijnt het hele proces en geeft aan wanneer een telling nodig is voor elk voorraadartikel.
Via waarschuwingen en rapporten worden artikelen – naargelang hun graad van belangrijkheid – zo vaak geteld als nodig is.

Prijslijst

Het is mogelijk om verschillende prijslijsten op te stellen en die te linken aan bepaalde klanten of leveranciers. Bovendien kunt u per unit of variant ook prijzen specifiëren naargelang verpakking, hoeveelheid, en tal van andere opties.

Picken en verpakken

Met de pick- en verpakkingsmogelijkheden van SAP Business One beheert u het pick- en verpakkingsproces in drie wachttijden. Wanneer u verkooporders invoert, worden ze weergegeven in een ‘openstaande’ wachtrij. Die kan worden vrijgegeven voor picking en vervolgens geleverd.

Warehouse Management Systeem

Wanneer het voorraadbeheer en de magazijnactiviteiten zoveel mogelijk automatisch moeten worden ‘gemanaged’ is het waardevol om de LISA WMS software te gaan gebruiken. Deze software is volledig gekoppeld met SAP Business One. Voor meer informatie: LISA WMS.

SAP Business One Nieuws