Enterprise functies

Enterprise functies

ERP software powered by JIS Nederland

Multi-Company, Multi-Language, Multi-Currency

Jeeves ERP is gebouwd voor ondernemingen die meerdere sites of bedrijven beheren in meerdere regio’s en die actief zijn in verschillende talen en valuta’s. Daarbij handelt de software ook multi-site klanten en leveranciers. Ongeacht de complexiteit van uw bedrijf, kan Jeeves ERP eenvoudig worden geconfigureerd om het te ondersteunen.

De functies voor financieel beheer van Jeeves kunnen de balansen van individuele bedrijven weerspiegelen, evenals een geconsolideerde bedrijfsvisie. Het systeem beschikt over ingebouwde tools om u te helpen bij het beheren van meerdere valuta’s, wisselkoersschema’s en valutaschommelingen.

Lokalisaties

De Jeeves lokalisatie oplossingen zijn onderverdeeld in drie delen: vertalingen, lokale functionaliteit en uitrol services.

Vertalingen

Jeeves ERP v6 is vertaald in 9 talen (Engels, Duits, Frans, Deens, Nederlands, Chinees, Fins, Pools en Noors) en nog eens 5 talen voor oudere versies. De vertalingen omvatten vertaling van programmanamen, berichten, menu’s, rollen en veldnamen. Online documentatie is beschikbaar in het Engels en Zweeds.

Lokale functionaliteit

Lokale functionaliteit voldoet aan zowel de wettelijke als lokale vereisten van een bepaald land. Een wettelijke eis moet door de overheid of een accountant worden gespecificeerd. Een lokale eis ondersteunt gevestigde praktijken van een land, markt of bijkantoor.

Uitrol services

Onze lokalisatie oplossingen worden doorgaans uitgebreid met uitrol services. De functionaliteit en vertalingen die beschikbaar zijn in het systeem bieden een gemeenschappelijke template voor de nieuwe omgeving. Met andere woorden, de oplossing is onafhankelijk van de basisgegevens, zoals belastingcodes, rekeningtabellen, producten en accounts. Na een uitrol wordt vaak de lokale functionaliteit nog verder verfijnt om te voldoen aan bedrijfsprocessen die uniek zijn voor het bedrijf of de locatie. Voor kleinere bedrijven kunnen roll-out services ook een soort van sjabloon benadering bieden voor een nieuwe bedrijfsopstelling.

Workflow Management

Jeeves Workflow is een workflow management tool waarmee u gestandaardiseerde taken en bedrijfsprocessen kunt automatiseren en stroomlijnen, vaak in overeenkomstig met het de structuur van het kwaliteitssysteem. Met Jeeves Workflow kunnen taken op het juiste moment naar de juiste persoon binnen de organisatie worden gepusht. Processen kunnen worden gebouwd voor sequentiële en ‘if-then’-taken, waarbij gebruik wordt gemaakt van geïntegreerde gegevens uit het  Jeeves ERP-systeem.

Jeeves Workflow maakt voor elke gebruiker een takenlijst op basis van prioriteit, inclusief deadlines voor elke taak. Het proces kan geheel of gedeeltelijk worden geautomatiseerd en de status van een proces kan eenvoudig worden gevolgd. Jeeves Workflow lost problemen op die vaak voorkomen bij het op tijd en op juiste wijze en volgorde voltooien van bepaalde taken. Met gestandaardiseerde processen is er minder ruimte voor fouten en is het systeem ook goed te begrijpen voor eenieder en dus ook voor nieuwe medewerkers. Hoe betrouwbaarder het proces, hoe betrouwbaarder de gegevens, waardoor de organisatie pro-actiever wordt en betere beslissingen neemt.

Intercompany Transacties

Jeeves ICT biedt een volledig transparant beeld van alle bedrijven in een groep, zodat gebruikers informatie over items op alle sites kunnen zien, evenals de eisen die een verkoopsite hen stelt. Transacties in het bestelproces binnen deze bedrijven zijn volledig geautomatiseerd. Dit omvat klant- en voorraadorders en facturatie. Als er orderdetails veranderen, zoals het verkopende bedrijf, de orderhoeveelheid of de prijs, zal Jeeves ICT de orderdetails voor het leverende bedrijf direct bijwerken. Het is ook mogelijk voor het leverende bedrijf om wijzigingen aan te brengen die van invloed zijn op de verkopende onderneming.

Master Data Management

De hoeveelheid gegevens die een organisatie produceert, blijft groeien, mede door toegenomen complexiteit en diversiteit. Met gegevens overal in het systeem hebben organisaties vaak moeite met de inrichting en het handhaven van data integriteit en consistentie. Jeeves Master Data Management maakt het centraal beheren van gegevens eenvoudiger. Dat geldt ook voor het definiëren van regels voor gegevensinvoer, wijziging, replicatie, verwijdering en conversie tussen meerdere bedrijfseenheden.

Bepaalde gegevens kunnen nodig zijn binnen een gehele groep van bedrijven, maar misschien hebben alleen verkopende bedrijven het recht om die gegevens bij te werken. Of misschien moet een deel van de gegevens worden omgezet als deze van bedrijf naar bedrijf worden verplaatst. Een artikel kan bijvoorbeeld de methode “Fabriceren naar vereiste” bij het leverende bedrijf hebben, maar “Aankoop aan vereiste” bij het verkopende bedrijf. Ongeacht de complexiteit die moet worden aangepakt, is Jeeves Master Data Management ontworpen om de gegevensintegriteit in het bedrijf te vergemakkelijken.

Document Management

Bedrijven moeten allerlei documenten en ongestructureerde informatie maken, bijwerken en onderhouden. Of het nu een illustratie is of een contract, documenten moeten centraal worden bewaard, met de meest recente versie direct beschikbaar. Jeeves EDM is bedoelt voor bedrijven die grote hoeveelheden documenten binnen hun bedrijfsprocessen moeten beheren.

Jeeves EDM (Electronic Document Management) is een volledig geïntegreerd documentregister, dat gebruikers toegang geeft tot bestanden die zijn opgeslagen op een centrale bestands-server. Hierin kunt u zoeken naar een bestand, een nieuw bestand maken op basis van een sjabloon of toegang krijgen tot eerdere versies van het bestand. Bestanden worden gepresenteerd aan de gebruikers op het juiste moment en op de juiste plek in Jeeves ERP.

Documenten kunnen worden gekoppeld aan alle relevante programma’s in Jeeves ERP, zoals klanten, artikelen, bestellingen, facturen, bewerkingen, projecten en meer. Gekoppelde bestanden zijn ook beschikbaar voor het delen via het internet. Jeeves EDM is systeem breed, wat betekent dat documenten beschikbaar zijn vanaf elk programma. Als een opgeslagen document bijvoorbeeld betrekking heeft op een ordervermelding, is het niet alleen hieraan gekoppeld; het is ook automatisch gekoppeld aan de klant.

Jeeves EDM heeft een aanpasbare interface en werkt met alle Windows-compatible bestandstypen, inclusief e-mail.

Security manager

Jeeves Security Manager helpt de integriteit en kwaliteit van onderliggende data in uw systeem te behouden en zorgt ervoor dat het systeem het bedrijfsproces optimaal ondersteunt. Gebruikers werken zodoende in hun eigen omgeving van Jeeves ERP, terwijl wordt voorkomen dat ze makkelijk fouten maken of wijzigingen aanbrengen in gegevens die essentieel zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Met Jeeves Security Manager kunnen machtigingen worden ingesteld met behulp van een intuïtieve, grafische tool. Menu- en schermmachtigingen worden overgenomen van modules en de gekoppelde objecten. Deze machtigingen kunnen eenvoudig worden uitgebreid of gewijzigd op basis van modules, routines, programma’s, rapporten of velden, zonder daarbij lastige databasewijzigingen te hoeven doen. Alle machtigingen zijn gebaseerd op conventionele standaardhandelingen: maken, lezen, bijwerken, verwijderen en uitvoeren.

Bovendien kunnen alle op maat gemaakte velden of programma’s ook worden beheerd door de Jeeves Security Manager.

Jeeves Nieuws

Jeeves ERP versie 6.4

Jeeves Information Systems heeft zojuist Jeeves ERP versie 6.4 uitgebracht. Dit is de nieuwste uitgave van de versie 6 reeks. Daarbij worden drie a vier versies per jaar uitgebracht.

Meer lezen