erp integratie

MRP: materiaalbehoefteplanning

MRP: materiaalbehoefteplanning

ERP software powered by JIS Nederland

SAP Business One MRP biedt een eenvoudig maar krachtig planningssysteem aan. Daarmee helpt u uw productieplanners of inkopers om de productie en inkoop van artikelen te plannen en te beheren op basis van allerlei criteria naar keuze.

MRP: prognose

Vertrouw niet langer alleen op ontvangen orders om prognoses te maken. Met de prognosefunctie van SAP Business One voorspelt u de vraag naar een bepaald artikel veel efficiënter. Via prognoseberekeningen kunt u inspelen op de toekomstige vraag naar een product en uw materiaalbehoefteplanning daarop afstemmen. Deze prognoses kunt u gebruiken in de MRP-wizard. 

MRP: planning

Met de MRP-planningswizard maakt u planningsscenario’s in vijf eenvoudige stappen. U bepaalt zelf de planningshorizon, die kan worden weergeven in weken of dagen. Bovendien kunt u dagen waarop niet gewerkt wordt makkelijk weglaten uit de productie- en inkoopplanning.

U kunt planningsscenario’s uitvoeren voor een reeks artikelen of artikelgroepen. Selecteer simpelweg de gewenste criteria in het scenario (bijvoorbeeld: bestaande voorradenopenstaande bestellingen, klantenorders, werkorders, artikelen die het minimumvoorraadniveau hebben bereikt, of voorgedefinieerde verkoopprognoses).

Als het planningsscenario is uitgevoerd, wordt een rapport gemaakt met aanbevelingen om artikelen te ‘maken’ of te ‘kopen’. Planners kunnen via tal van detailopties de berekeningen bekijken voor de werkelijke documenten omtrent de bruto- en nettovereisten. Bovendien zijn er alerts, die u waarschuwen voor uitzonderingen, en visuele query’s. Zo ziet u meteen welke orders u met spoed moet uitvoeren.

Diensten

MRP: aanbevelingen voor orders

Dankzij het aanbevelingsrapport in MRP kunnen planners automatisch aanbevolen productieorders en inkooporders selecteren om ze vervolgens automatisch te laten aanmaken. Als een artikel moet worden uitbesteed, kan de planner zo in een handomdraai een productieorder omzetten in een inkooporder. Bovendien kunt u verschillende inkooporders voor dezelfde leverancier in één order samenvoegen. Zo stroomlijnt u het inkoopproces van begin tot eind.

SAP Business One Nieuws