erp integratie

Productie planning | EQ Plan

Productie planning | EQ Plan

ERP software powered by JIS Nederland

De grafische productie planning tool EQ Plan helpt Jeeves ERP om volledige controle over uw productie te krijgen. Hiermee wordt inzichtelijk wat er moet gebeuren, zowel voor als gedurende het productieproces en toont hoe activiteiten moeten worden gepland om productieprestaties te verbeteren. Met EQ Plan kunt u de productie wijzigen en optimaliseren via ‘drag and drop’, via functionaliteit die automatisch offertes berekent en meer. EQ Plan en Jeeves ERP helpen u uw efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

In de dynamische wereld van productiebedrijven spelen diverse uitdagingen een cruciale rol, waarbij het beheren van personeel, middelen en faciliteiten dagelijkse kopzorgen met zich meebrengt. Problemen zoals personeelsafwezigheid, machine-uitval en vertraagde leveringen van essentiële materialen stellen planners voor constante uitdagingen.

Het op gang brengen van een productiebedrijf is een kostbare aangelegenheid, vooral wanneer onjuiste beslissingen met betrekking tot het productieplan ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor de gehele onderneming. Het blijkt een uitdaging om een holistisch overzicht te behouden op hoog niveau, terwijl tegelijkertijd de volledige controle over de details wordt gehandhaafd.

Grafische planningstool geeft controle

Met EQ Plan voor Jeeves ERP verkrijgt u volledige controle over uw productieprocessen, waardoor u de productiviteit en efficiëntie kunt optimaliseren. Geplande bewerkingen worden visueel weergegeven, waardoor u inzicht krijgt in de geplande productie.

Met eenvoudige overgangen tussen verschillende weergaven kunt u zien welke bewerkingen zijn gepland, welke zijn uitgesteld en meer. De naadloze integratie tussen EQ Plan en Jeeves ERP verspreidt automatisch de meest actuele informatie over lopende productieprocessen.

grafische productie planning
Planningtool EQ Plan - grafische planner voor Jeeves ERP

Het beste productieplan

EQ Plan maakt het beheer van productieafwijkingen eenvoudiger en biedt inzicht in mogelijke verbeteringen door simulaties van verschillende veranderingen in uw productieproces. U behoudt volledige controle over wanneer een plan moet worden aangepast, en de tool ondersteunt u bij het verkennen en vinden van het meest geschikte productieplan. Met EQ Plan voor Jeeves ERP verbetert uw bedrijf efficiëntie en helpt het u om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.

Contact ons om te horen of wij voor u de juiste software oplossing hebben.

Voordelen EQ Plan grafisch planningstool

Houd controle over de productie

EQ Plan kijkt niet alleen wat er gebeurt met de huidige productie, maar kijkt ook naar toekomstige beschikbaarheid en capaciteit voor de aankomende productie. De gebruiker  krijgt controle over dagelijkse veranderingen en uitdagingen, verbetert de uitvoering van de productie en kan zodoende betrouwbare informatie communiceren naar de organisatie en klanten. Complexe informatie is gemakkelijk te begrijpen, ongeacht het niveau van de planning.

Optimaliseer de planning

Vergeet de dagen waarop bewerkingen opnieuw moesten worden gepland zonder te begrijpen hoe deze wijzigingen van invloed zijn op andere bewerkingen. Met EQ Plan kunnen verschillende scenario’s worden gesimuleerd, zodat het beste productieplan kan worden gekozen. Een voltooid plan wordt eenvoudig via een druk op de knop naar Jeeves ERP gestuurd.

Interactief en gebruiksvriendelijk

EQ Plan is interactief en ondersteunt het planningsproces door middel van een GANTT-grafiek. Elk moment, of tijdssegment, toont de app wat veranderingen in uw productie betekenen met ondersteunende informatie zoals bezettingsgraad, afhankelijkheden tussen bewerkingen, overlappingen, vertragingen en meer. Hierdoor kan worden beoordeeld wat er gedaan moet worden om productiviteit en efficiëntie te verbeteren. Met dit proces en functionaliteit wordt een betere precisie bereikt van leveringen, lagere kosten en een betere servicegraad voor uw bedrijf.

Grafisch planningstool EQ plan voor Jeeves ERP

Jeeves ERP Nieuws

Best-of-Breed of Best-of-Suite

“Best of breed” en “best of suite”? Een vraagstuk dat vooral voorkomt bij ERP software in combinatie met andere bedrijfssoftware. De oplossing: kijk eerst naar u zelf.

Meer lezen